24 de setembre de 2020 24/9/20

Castelló executa la millora del drenatge a l'entorn de l'avinguda València per a minimitzar inundacions

Castelló executa la millora del drenatge a l'entorn de l'avinguda València per a minimitzar inundacions - (foto 1)
  • L'Ajuntament inverteix 150.000 euros en unes obres que tracten d'evitar l'acumulació d'aigua en la calçada en cas de fortes pluges

MÉS FOTOS
Castelló executa la millora del drenatge a l'entorn de l'avinguda València per a minimitzar inundacions - (foto 2)
Castelló executa la millora del drenatge a l'entorn de l'avinguda València per a minimitzar inundacions - (foto 3)

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d'Ordenació del Territori que dirigeix Rafa Simó, està executant les obres per a millorar el drenatge de la calle Pintor Picasso i d'aquesta manera ampliar la capacitat d'evacuació de les aigües acumulades a l'entorn de l'avinguda València a l'altura de la plaça de la Llibertat. "Aquestes obres pretenen eliminar un dels punts conflictius del casc urbà quant a acumulació d'aigua en cas de fortes pluges", segons ha explicat el regidor.

L'actuació dotarà al sistema de clavegueram d'una major capacitat d'alleujament gràcies a la instal·lació d'una xarxa separativa de sanejament. D'aquesta manera, s'augmentarà la capacitat de drenatge de la zona adjacent a la rotonda situada en la intersecció de la calle Pintor Picasso amb l'avinguda de València on la xarxa d'embornals existents, i que es troben connectats amb la xarxa de sanejament, han causat problemes d'inundacions en la calçada i locals adjacents.

Es tracta d'una xarxa de recollida d'aigües pluvials, independentment de la ja existent; la prolongació d'un col·lector de pluvials al llarg de la calle Pintor Picasso; així com de la connexió de la xarxa d'embornals existents, efectuant la seua renovació i millora en les zones de capacitat insuficient.

El traçat del col·lector de pluvials es realitza pel carril dret en el sentit des de l'avinguda Casalduch cap a l'avinguda València, motiu pel qual, en el moment d'inici de les obres i d'ocupació d'aquest carril, s'efectuarà una adequada ordenació del tràfic mantenint un únic sentit, i es podrà accedir en els edificis i locals comercials existents o bé per les voreres o bé pels punts d'encreuament transversals que es mantinguen sobre les obres.

El pressupost d'execució dels treballs se situa entorn dels 150.000 euros. Aquesta actuació se sumisca a altres projectes per a millorar les infraestructures hidràuliques de la ciutat on també es registren problemes d'inundacions, especialment en la Marjaleria. Així, l'Ajuntament de Castelló ha invertit prop de tres milions d'euros en dos anys en la renovació d'una de les estacions de bombament del Grau i en l'ampliació de l'alleujament de dos de les majors sèquies de la Marjaleria: L'Obra i La Plana. "Som conscients de la importància d'executar aquelles infraestructures que permeten reduir l'impacte dels episodis de fortes pluges que periòdicament vivim en la ciutat, perquè minimitzar aquestes inundacions suposa augmentar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes", ha subratllat el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó.

Pujar