23 de setembre de 2020 23/9/20

Castelló desenvoluparà junt a FEVECTA la primera cooperativa d'emprenedors de la Comunitat Valenciana

Castelló desenvoluparà junt a FEVECTA la primera cooperativa d'emprenedors de la Comunitat Valenciana - (foto 1)
  • L'Ajuntament destina 65.000 euros a un projecte que permetrà contrastar el model de negoci abans de constituir-lo formalment

MÉS FOTOS
Castelló desenvoluparà junt a FEVECTA la primera cooperativa d'emprenedors de la Comunitat Valenciana - (foto 2)

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el president de la Federació Valenciana d'empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA), Emilio José Sampedro, han signat un conveni de col·laboració per a engegar la primera cooperativa d'emprenedors de la Comunitat i la segona d'Espanya, després de la creada fa uns anys a Navarra. A l'acte de signatura del conveni també ha assistit la regidora d'Impuls a l'Activitat Econòmica i Ocupació, Patricia Puerta.

Marco ha explicat que l'Ajuntament col·labora amb quasi 65.000 euros en aquesta activitat i ha afirmat que “és molt difícil començar des de zero un negoci, per la qual cosa un suport com aquest que aconseguisca que l'emprenedor córrega menys riscos és molt interessant”. A més, ha destacat que en el moment actual és “molt important potenciar l'emprenedoria, sobretot amb iniciatives com aquesta que fomenten l'economia social”.

El projecte va dirigit a emprenedors que vulguen engegar un projecte d'empresa cooperativa en la ciutat de Castelló. Aquesta iniciativa els permetrà començar l'activitat en el mercat sense necessitat de constituir formalment l'empresa, oferint un marc legal per a cercar clients, facturar, comprar, etc. A més, estaran sempre acompanyats per un equip de professionals. Així, els emprenedors podran comprovar de forma real si el seu projecte funciona i de quina forma pot ser viable, assumint menor risc.

Un pla innovador

El que es pretén amb l'engegada d'aquesta iniciativa és oferir una experiència real d'emprenedoria cooperatiu en un entorn protegit a través d'una fórmula empresarial nova, la cooperativa d'emprenedors.

El projecte permetrà als nous empresaris contrastar el seu model de negoci en el mercat per a fer-ho més consistent abans de l'engegada formal de l'empresa. A més de reduir el risc i minimitzar els costos del llançament de la idea, viure una experiència d'aprenentatge d'emprenedoria i com a soci d'una cooperativa de treball i conèixer prèviament a les persones amb les quals es pretén muntar una empresa.

Al mateix temps la cooperativa d'emprenedors oferirà acompanyament personalitzat i orientació per a la definició i engegada de l'acció comercial, suport a la redefinició del model de negoci i la viabilitat, gestió jurídica, laboral i comptable de l'activitat, la resolució de dubtes i consultes en matèria comptable, fiscal, jurídic-mercantil, etc. i l'oportunitat d'establir relacions i contactes amb els altres emprenedors involucrats en el projecte i un ventall de 500 cooperatives associades a FEVECTA i la xarxa de contactes de l'organització.

A més, les persones integrants dels projectes emprenedors seleccionats per a arrancar la iniciativa podran disposar d'espais totalment condicionats per a la celebració de reunions, sessions formatives, presentacions i trobades que han sigut cedits per l'Ajuntament.

El president de FEVECTA ha agraït a l'alcaldessa de Castelló “la confiança que ha dipositat l'equip de govern municipal en aquest projecte, gràcies a la qual es podrà engegar amb les millors garanties”. Per a Emilio Sampedro, “aquesta cooperativa d'emprenedors va a ajudar a moltes persones a engegar els seus projectes empresarials amb les màximes facilitats i possibilitats de viabilitat futura perquè testaran els seus projectes en un entorn real comptant amb l'assessorament especialitzat i professional del que tantes vegades manquen els emprenedors”.

Durant el passat any, FEVECTA va atendre a 40 grups d'emprenedors de Castelló interessats a crear una cooperativa. A Castelló hi ha 200 cooperatives de treball dedicades als més variats sectors d'activitat, i s'espera que la iniciativa estimule la creació de moltes més.

En l'actualitat, tan solament es necessiten dues persones i una inversió inicial de 3.000 euros per a constituir una cooperativa de treball a la Comunitat Valenciana.

Aquells grups d'emprenedors formats per dos o més persones interessats a formar part d'aquest projecte poden dirigir-se a FEVECTA – Castelló, C/ Císcar, 39 baix o cridant als *tels. 964 722 354 – 609 608 512.

Pujar