17 de gener de 2021 17/1/21

Castelló concedeix ajudes per 85.000 euros per a projectes d'ocupació i innovació social

  • Ocupació subvenciona nou plans orientats a resoldre problemas socials i a fomentar l’ocupació de col·lectius vulnerables

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat la concessió de subvencions destinades a projectes d'innovació social i a l'elaboració i execució de projectes d'ocupació per un import de 85.000 euros. La concessió d'aquestes dues línies d'ajudes de l'Agència de Desenvolupament Local, dependent de la Regidoria d'Ocupació, es va aprovar en l'última Junta de Govern Local.

En concret, s'han concedit ajudes de 60.000 euros a cinc projectes destinats a innovació social i altres 25.000 euros per al finançament de projectes que duguen a terme el desenvolupament, implementació i/o validació d'accions que comporten millora en l'ocupabilitat i reforç de les habilitats bàsiques per a l'ocupació a la ciutat de Castelló, segons ha informat la regidora d'Ocupació, Patricia Puerta. En aquest últim cas, els projectes han de ser executats per part d'entitats privades del tercer sector d'acció social i destinada al foment de l'ocupació sobre aquells col·lectius que es troben en la situació de desavantatge o vulnerabilitat social.

Així, la Junta de Govern Local ha aprovat quatre projectes d'aquesta línia dedicada a millorar l'ocupabilitat. Els projectes i entitats subvencionades són: ‘Construint el futur de persones VIH o vulnerables a través d'itineraris d'inserció laboral’, de CASDA Associació ciutadana Contra la SIDA de Castelló; ‘ATEMPS Atenció a l'ocupabilitat de les persones sordes de Castelló’, de l'Associació de Persones Sordes Verge del Lledó; ‘Mentorhadas Castelló 2019’, de Reinventhadas Associació de Dones Emprenedores; i ‘Formació contínua’, de l'Associació Síndrome de Down de Castelló.

D'altra banda, s'han aprovat ajudes de 60.000 euros a cinc projectes orientats a la resolució de problemes socials i que plantegen actuacions encaminades a millorar les condicions de vida de la ciutadania de Castelló, especialment, la d'aquells col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social.

Pujar