elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló aprova la reducció del 50% dels abonaments d'autobús urbà fins al 30 de juny

Castelló aprova la reducció del 50% dels abonaments d'autobús urbà fins al 30 de juny
  • L'alcaldessa destaca que la mesura “contribueix a ajudar a l'economia de les famílies i impulsar la mobilitat sostenible”

L'Ajuntament de Castelló aplicarà a partir del pròxim 1 de febrer un descompte del 50% en el preu dels abonaments i títols multiviatge del servei de transport públic urbà amb autobús. La mesura ha sigut aprovada en l'última Junta de Govern Local i s'aplicarà fins al pròxim 30 de juny. La iniciativa se suma a unes altres ja en vigor com la gratuïtat del transport públic urbà per a menors de 31 anys.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat aquest divendres l'aprovació del descompte de la meitat del preu dels abonaments i ha recalcat que es tracta de “una mesura d'important calat per a les famílies”. “Es tracta d'una mesura que ajudarà a fer front a situacions d'augment dels preus a conseqüència de la guerra d'Ucraïna i que a més contribueix a impulsar l'ús del transport públic urbà”, ha indicat.

Marco ha destacat que aquesta acció ha sigut possible gràcies a les ajudes aprovades pel Govern d'Espanya i recollides en el Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d'Ucraïna. Aquest decret recull el finançament per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del 30% del descompte dels abonaments a aquells ajuntaments que establisquen una reducció d'almenys un 50% sobre el preu habitual. L'Ajuntament de Castelló assumirà el 20% restant.

“Aquest govern municipal és sensible a les necessitats de les famílies i és conscient de la importància de fomentar el transport urbà, per això hem aprovat acollir-nos a aquesta mesura i sol·licitat les ajudes al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana”, ha apuntat Marco.

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat Sostenible i Joventut, Jorge Ribes, ha posat en valor que “amb aquestes mesures s'ha aconseguit que Castelló tinga el transport públic més accessible de la seua història”. “Mai abans havia sigut tan econòmic el transport públic de la ciutat amb mesures impulsades a més des d'una perspectiva social com, per exemple, la gratuïtat per a persones joves de menys de 31 anys”, ha recalcat.

D'aquesta manera, les tarifes quedaran de la següent manera des de l'1 de febrer fins al 30 de juny:

- Bono-bus jove (10 viatges): 3,40 euros.

- Bono-bus normal (10 viatges): 4,10 euros.

- Bono-bus temporal (30 dies): 15 euros.

- Família nombrosa general: 3,40 euros.

- Família nombrosa especial: 3 euros.

Cal recordar que l'Ajuntament venia aplicant des de setembre de l'any passat una reducció del 30% en aquests abonaments des de l'aprovació de la mesura per part del Govern. Ara, a aqueix 30% se sumarà el 20% que finançarà el consistori per a ampliar la reducció fins a la meitat del preu.

Ribes ha destacat la “clara voluntat política d'aquest govern municipal per impulsar la mobilitat sostenible com demostra que aquest ajuntament s'haja acollit a la mesura”. A més, ha recalcat que aquesta iniciativa se suma a unes altres que s'estan aplicant com és la gratuïtat del transport per a joves menors de 31 anys. Una mesura que s'aplica des del passat 9 d'octubre arran d'una resolució de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. En aquest cas, el regidor ha destacat que “aquesta acció va dirigida als joves, amb la finalitat de continuar fomentant l'ús del transport públic i col·laborar amb aquells col·lectius més vulnerables, econòmica i socialment.

Pujar