elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló acull la desena edició de La Fira Valenciana de la Música Trovam amb més de 50 artistes

Castelló acull la desena edició de La Fira Valenciana de la Música Trovam amb més de 50 artistes
  • Xavi Sarrià, Smoking Souls, Cactus, Novembre Elèctric i Tito Pontet encapçalen la representació valenciana junt amb Carraixet o els Germans Penalba

La Fira Valenciana de la Música Trovam ha presentat un avanç de la programació artística de la desena edició. Entre el dimecres 2 i el dissabte 5 de novembre, Castelló de la Plana tornarà a ser l’epicentre de l’activitat musical valenciana. Enguany, més de 50 artistes, dels quals hui s’han donat a conéixer més d’una trentena, presentaran els seus projectes en diferents escenaris de la capital de la Plana Alta. 

Com és habitual, el protagonisme principal recaurà sobre intèrprets valencians, amb la presència de Xavi Sarrià, Smoking Souls, Cactus, Carraixet i Clara Andrés, entre altres. Tanmateix, l’oferta s’enriquirà amb intèrprets d’altres punts de l’Estat com DePedro, Enric Montefusco i Maria Hein, i de l’àmbit internacional com Low. La Fira també acollirà la representació de l’electro-òpera Manifest antiromàntic. Tal i com ha valorat la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz “gràcies a les nou edicions anteriors, la Fira Trovam s’ha convertit en una cita ineludible per als amants i els professionals de la música’’. Així, melòmans, intèrprets, promotors, mànagers, agències i la resta d’agents musicals s’apropen a Castelló de la Plana cada any per compartir coneixements i experiències. 

En la vessant artística, l’organització aposta per una oferta polièdrica i eclèctica amb l’objectiu d’atendre els gustos d’un públic variat. Així, el pop, el rock, el rap i les músiques urbanes no poden faltar en la programació. Tampoc ho fa la música d’arrel valenciana i els espectacles destinats al públic familiar. D’altra banda, el Trovam combina figures consolidades i bandes emergents en un cartell paritari que posa el relleu en la presentació de nous discos i en els espectacles d’estrena. Per a Ruiz ‘‘és molt important que festivals de renom com el Trovam tinguen en compte la mirada feminista i aposten per un cartell com aquest, amb una considerable presència d’artistes o grups liderats per dones’’. 

El president de l’esdeveniment, Armand Llàcer ha destacat la importància d'aquesta cita “com a catalitzador principal d'una sèrie d'iniciatives que, des de fa 10 anys, estan contribuint a vertebrar i donar visibilitat a un sector creatiu d'enorme rellevància en el desenvolupament cultural i econòmic del territori. De la mà de l'Institut Valencià de Cultura i la resta d'institucions que ens donen suport, estem treballant per a situar la música valenciana en el mapa estatal i, a mig termini, en els circuits internacionals, amb el protagonisme que li correspon”.

A més de les formacions arribades de les diferents comarques valencianes, el públic del Trovam gaudirà amb propostes d’arreu de l’Estat espanyol. És el cas del madrileny DePedro o Enric Montefusco. I des de les Illes Balears arribarà Maria Hein. La desena edició de la Fira Valenciana de la Música també comptarà amb bandes internacionals. De moment, s’ha confirmat l’actuació de Low, duet format per Mimi Parker (bateria i veu) i Alan Sparhawk (guitarra i veu) fa quasi 30 anys i que és un referència en el panorama del pop-rock internacional. 

Pro Weekend: un circuit paral·lel de sales

Finalment, les actuacions del Trovam es complementaran amb la programació del Pro Weekend que es desenvoluparà en paral·lel a la Fira durant les mateixes dates. Aquest festival tindrà lloc en sales de concerts i espais del centre de Castelló. De moment, el cartell del Pro Weekend inclou formacions locals com Carolina Otero & The Someone Elses, Falsonueve, Montefuji, Nadia Skeikh, Perfecto Miserable, The Black Beat, Wild Alkman i Wombats Revenge; bandes estatals com Agoraphobia, Cloaca, Galgo Lento, Go Cactus, I Am Dive i Pantocrator, i grups internacionals com A/Lpaca, Belau, Bony Macaroni, Evelinn Trouble, James Hargreaves, Panicshack, Roofman, St. Solaire i We Bless This Mess.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC), la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i l’àrea de Cultura de la Diputació de Castelló. Així mateix, compta amb la participació d’À Punt Mèdia, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques (INAEM), el Ministeri de Cultura, l’Asociación de Artistas, Intérpretes o Ejecutantes (AIE), Turisme Comunitat Valenciana, la Direcció General de Política Lingüística, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la Plataforma per la llengua, la Universitat Jaume I (UJI), i la Berklee College of Music, entre altres entitats.

Pujar