elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló activa les ajudes per a reformes d'interior d'habitatges

Castelló activa les ajudes per a reformes d'interior d'habitatges
  • L'Ajuntament prioritzarà les condicions de renda, habitatges més antics i a residents amb mobilitat reduïda

MÉS FOTOS
Castelló activa les ajudes per a reformes d'interior d'habitatges - (foto 2)

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha publicat aquest dijous en el Butlletí Oficial de la Província les bases de la nova convocatòria d'ajudes municipals que finançaran reformes d'interior d'habitatge i l'obtenció del certificat d'eficiència energètica. L'Ajuntament destaca que les subvencions abastaran actuacions iniciades des de setembre de 2019 i prioritzaran condicions de renda, habitatges més antics i a residents amb mobilitat reduïda. Són complementàries amb les ajudes de rehabilitació que impulsa la Generalitat (Pla Renhata).

Els interessats podran sol·licitar les ajudes durant un mes des de la publicació en el BOP de l'extracte d'aquesta convocatòria, que es materialitzarà el dissabte o dimarts en el Registre General (Palau de la Festa) i en els registres de les Juntes de Districte i en la seu electrònica (sede.castello.es).

“Llancem una nova convocatòria per a afavorir la rehabilitació del parc immobiliari més antic i als residents amb més dificultats econòmiques. El pressupost de 60.000 euros és una xicoteta assignació però es complementa amb ajudes d'altres Administracions i és un pas per a millorar l'accessibilitat i les condicions d'habitabilitat d'algunes dels habitatges més antics”, explica la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Les reformes d'interior tenen una dotació pressupostària de 57.000 euros, que finançara fins al 50% de l'obra amb un màxim de 2.000 euros. Després, hi ha una segona línia de 3.000 euros per a costejar el certificat d'eficiència energètica per a donar cobertura legal en el cas de compravendes. Aquesta segona mesura finançarà el 100% del document fins a un màxim de 100 euros.

Pot ser beneficiari qualsevol persona propietària, usufructuària o arrendatària d'un habitatge situat a Castelló i que haja presentat la declaració responsable per a l'autorització de les obres amb posterioritat a l'11 de setembre de 2019.

En els criteris de concessió per a les reformes es tindrà en compte la renda econòmica, l'antiguitat de l'habitatge i el grau de diversitat funcional dels residents.

Les actuacions contemplaran reformes de cuines i banys i en accessibilitat.

Pujar