18 de setembre de 2020 18/9/20

Castelló rep més de 2.100 sol·licituds per al programa d'ocupació Jornals de Vila

Castelló rep més de 2.100 sol·licituds per al programa d'ocupació Jornals de Vila - (foto 1)

  La resposta al programa Jornals de Vila avala l'encert de la convocatòria d'aquest primer pla d'ocupació municipal impulsada des de l'Ajuntament de Castelló. El termini d'inscripció s'ha saldat amb 2.154 sol·licituds presentades (mancant que puga arribar alguna més via correu o través de les oficines Prop) “per a adherir-se a aquest programa finançat íntegrament per l'Ajuntament, que destina 709.000 euros, i que és una de les mesures incloses en el primer Pla Estratègic d'Ocupació amb el qual explica la ciutat”, ha destacat la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta.

  Jornals de Vila permetrà en la seua primera edició contractar a 43 persones durant sis mesos que treballaran en la rehabilitació, reparació i manteniment dels habitatges socials i edificis municipals. cal recordar que les bases possibilitaven que una persona poguera presentar tantes sol·licituds com a llocs diferents als quals aspirava. L'edil Patricia Puerta ha explicat que a partir de la setmana vinent “es constituiran els tribunals que baremaran les sol·licituds rebudes en funció de les bases aprovades, en les quals s'han prioritzat als col·lectius amb més dificultats per a trobar ocupació i que, per tant, poden estar en una situació de risc d'exclusió social”.

  Puerta ha destacat que aquest pla d'ocupació municipal “s'ha convocat amb la major celeritat una vegada completats tots els tràmits, que han sigut complexos ja que han requerit informes d'altres administracions”. En aquest sentit, ha defensat la necessitat de “convocar-ho res més ens ha sigut possible, encara que fóra agost, per a no dilatar més el procés de contractació i la resposta ciutadana avala que la decisió ha sigut la correcta”, ha subratllat la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica. “La resposta ciutadana és el millor aval per a aquest pla d'ocupació local i demostra que la situació per la qual travessen moltes famílies no ens permetia posposar la convocatòria”, segons Patricia Puerta.

  L'engegada d'aquest programa, recolzat pel Pacte del Grau, suposarà una inversió d'una mica més de 700.000 euros i afavorirà la pràctica professional i inserció laboral de 43 persones aturades. El projecte tindrà una durada de 6 mesos i està previst el seu inici el pròxim mes d'octubre una vegada tancat el procés de baremació.

  Jornals de Vila inclou la següent relació de llocs laborals: tres llocs d'oficial lampisteria; dos d'oficial d'electricitat; sis llocs d'oficial d'obra de paleta; tres de peó d'obra de paleta; dos d'oficial de pintura; dos de peó de pintura; quatre llocs de peó de neteja; un lloc d'oficial de fusteria metàl·lica; un lloc de peó de fusteria metàl·lica; un lloc de treballador/a social; un lloc de lloc de coordinador/a (treballador/a social); un lloc d'educador/a social; dos llocs d'administratiu/a; nou llocs d'auxiliar administratiu/a; quatre llocs de mediador/a veïnal i un lloc d'arquitecte/a tècnic/a.

  Pujar