elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carrasco: “CEVISAMA es converteix en el millor aparador per a mostrar la innovació i el talent de la ceràmica de Castelló”

Carrasco: “CEVISAMA es converteix en el millor aparador per a mostrar la innovació i el talent de la ceràmica de Castelló”
  • L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha rebut a la directora de la fira valenciana, Carmen Álvarez, i reafirma l'aposta de la ciutat per l'ús del taulell a la ciutat.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha reiterat el compromís de l'ajuntament amb la indústria taulellera i la promoció de l'ús de la ceràmica a la ciutat, durant la reunió mantinguda amb la directora de CEVISAMA, Carmen Álvarez, i a poques setmanes de la celebració de 2024, que se celebrarà entre el 26 de febrer i l'1 de març a València.

Carrasco ha afirmat que “per a l'ajuntament de Castelló el suport al sector tauleller és una prioritat, ja que es tracta de la principal activitat industrial i motor econòmic de les nostres comarques. A més, es converteix en el millor aparador per a mostrar la innovació i el talent transformant el nostre entorn”.

L'alcaldessa ha volgut també subratllar “el paper fonamental que han de tindre les administracions, com l'Ajuntament de Castelló, per a fer costat a les empreses del sector. Posant en marxa mesures que permeten ajudar-los a superar moments de dificultat, com el que vivim per la crisi energètica i l'augment dels costos per a les nostres fàbriques. Perquè actuar amb tot el que siga a la nostra mà és important per a fer costat a una indústria que proporciona ocupació i benestar a milers de famílies castellonenques. I en eixa línia continuarem treballant des del govern municipal”.

La presència de la capital en CEVISAMA també es tradueix a través de la convocatòria del Premi Nacional de Ceràmica ‘Ciutat de Castelló’, “que permet mostrar també la creativitat i la faceta més artística de la ceràmica com a vehicle d'expressió artística. Perquè la ceràmica de Castelló també es converteix en obres d'art”, ha assegurat Carrasco.

“CEVISAMA és referència mundial per a tots els professionals del sector tauleller i una cita que atorga prestigi a totes les empreses i institucions participants. I Castelló és un dels actors fonamentals i ineludibles d'aquesta cita i la visita de la seua directora és un altre exemple de l'excel·lent sintonia entre l'ajuntament i la fira”, ha recalcat.

La primer edil ha recordat que “des de l'ajuntament de Castelló treballem perquè la nostra ciutat siga el millor lloc on ensenyar al món tots eixos usos i possibilitats que ofereixen els paviments i revestiments ceràmics que ixen de les nostres empreses. Una ‘pell ceràmica’ que serveix tant per a embellir els nostres carrers i mobiliari urbà com per a revestir edificis públics”.

En aquest sentit, Carrasco ha volgut insistir que “des del govern municipal inclourem mesures en els plecs dels pròxims projectes urbans, perquè s'incloga la utilització de ceràmica. Una altra mesura més encaminada a promocionar i posar en valor la nostra indústria més reconeguda a nivell mundial i una dels nostres majors senyals d'identitat”.

L'alcaldessa ha mostrat finalment el seu suport “a tot el teixit d'emprenedors, d'empreses i professionals que formen part del sector tauleller. Perquè és la millor carta de presentació de tot eixe talent i saber fer, que genera riquesa i ocupació i que hem de preservar des de les administracions públiques”.

Pujar