elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benestar Social aborda amb Afdem l'atenció a persones amb malaltia mental i familiars

Benestar Social aborda amb Afdem l'atenció a persones amb malaltia mental i familiars
  • Ribera manté una reunió amb l'associació per a avaluar nous projectes i realitzar balanç de les activitats del passat any

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, s'ha reunit aquest dilluns amb representants de l'Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental (Afdem) per a abordar nous projectes d'atenció a persones amb malaltia mental, els seus familiars i afins, així com per a realitzar un balanç de les activitats i serveis desenvolupats l'any passat.

La regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància dona suport a aquesta associació amb una ajuda de 15.000 euros per al desenvolupament d'activitats i per a l'atenció de les famílies i persones amb malaltia mental. Un projecte pel qual s'ha atés desenes de persones al llarg del passat any. “Un any marcat per la covid-19 i que va obligar a enfortir les xarxes d'atenció domiciliària”, ha indicat.

“És la nostra prioritat enfortir les xarxes d'atenció i assistència en tots aquells àmbits que estan relacionats amb la millora de la qualitat de vida de les persones, especialment de les més vulnerables i les persones amb dependència, per això destinem 170.000 euros en 2019 perquè el primer centre de dia de la província per a persones amb malaltia mental fóra una realitat”, ha indicat Ribera. En aquest sentit, ha recordat també el suport del consistori al programa anual de Afdem per a la realització d'activitats.

Ribera ha explicat que des de Afdem es duen a terme diferents programes. Entre ells, programes d'informació i orientació, programes d'assistència social, programes de sensibilització i promoció de la Salut Mental, programes de rehabilitació psicosocial, d'atenció domiciliària o activitats d'oci i temps lliure, entre altres. Així, ha destacat per exemple les més de 30 famílies i casos nous que van ser atesos l'any passat per l'associació. “Un servei amb el qual Afdem facilita la informació bàsica per a afrontar li malaltia mental, així com els recursos disponibles”, ha apuntat Ribera.

A través d'aquest programa subvencionat per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, també s'ha atés un total de 37 usuaris en rehabilitació psicosocial, un programa que persegueix la recuperació d'habilitats i competències de les persones amb malaltia mental.

Ribera ha recalcat el compromís de l'Ajuntament de Castelló amb aquesta associació i els serveis que ofereix.

Pujar