Castellano

6.000 treballadors del sector ceràmic s'han acollit a ERTES per la crisi del covid

6.000 treballadors del sector ceràmic afectats per ERTE
6.000 treballadors del sector ceràmic afectats per ERTE
  • El sector tauleller castellonenc ha sol·licitat 50 expedients temporals de regulació d'ocupació des de l'inici de la pandèmia i cap d'ells ha sigut rebutjat

El coronavirus està posant contra les cordes també a l'economia valenciana. I un dels sectors que no s'ha escapat a la situació de crisi actual és la ceràmica castellonenca.

Segons l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics, el sector tauleller ha sol·licitat, des de l'inici de la pandèmia, 50 ERTES als quals s'han acollit 6.000 treballadors de la indústria ceràmica castellonenca.

Encara que “en cap moment han estat fora de l'activitat la totalitat dels treballadors inclosos en els ERTES”, apunten des d'ASCER. “Amb caràcter general les empreses han anat rescatant a treballadors de l'ERTE per a adaptar-se a les seues necessitats productives i de demanda”, continuan.

Cap dels ERTE ha sigut rebutjat, almenys així els consta a ASCER, i la immensa majoria dels treballadors han eixit ja dels expedients de regulació temporal d'ocupació.

Un futur incert

El futur és incert per al sector tauleller de la província de Castelló. Des d'ASCER apunten que “hem de ser prudents a l'hora de fer previsions ja que hi havia moltes incògnites aguaitant a mercats estratègics per a Tile of Spain com el Bréxit, augment de proteccionisme o nous productors. I, en el context actual, és encara més complicat fer estimacions del tancament d'any”

Per això, des d'ASCER assenyala que caldrà esperar a conèixer les dades dels pròxims mesos i, sobretot, veure quina és l'evolució sanitària tant a Espanya com en els principals mercats estratègics, ja que “si continua empitjorant la situació, arrossegarà a les empreses i al consum”. Per a l'associació, “la paralització en alguns sectors de l'economia, amb l'augment de l'atur, tindrà un impacte negatiu en el consum”.

Pujar