elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 4.200 participants recorren Castelló en la XVI Cursa de les Dones

Més de 4.200 participants recorren Castelló en la XVI Cursa de les Dones
  • Totes han compartit el dorsal 803, en commemoració del Dia Internacional de la Dona

Al voltant de 4.200 dones s'han congregat aquest matí al Passadís de les Arts del parc Ribalta per a participar en la XVI edició de la Cursa de les Dones per celebrar el Dia Internacional de la Dona, en què totes les corredores han compartit un dorsal unitari: 803. Sota el lema 'Som moltes, caminem unides', les participants han recorregut els carrers de la ciutat en una jornada que ha unit les reivindicacions i l'esport, juntament amb les activitats d'animació que s'han realitzat durant tot el matí.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, ha participat en l’acte i s’ha mostrat emocionada amb “el gran nombre de participants que han eixit al carrer per a recordar al món el dret de totes les dones a caminar, correr o fer qualsevol pràctica esportiva amb llibertat de moviment i de tots els tipus, per a recordar que l’esport ens fa més fortes i que juntes també som més fortes”.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha donat el tret d'eixida a la cursa, en la qual les corredores han travessat els següents carrers de la ciutat: des del Passadís de les Arts s'han dirigit cap al carrer Navarra, plaça del Reial, Porta del Sol, Falcó, plaça de la Pau, carrer Major i Plaça Maria Agustina. Des d’allí, enfilant el carrer  Alcalde Tárrega han arribat a Ros d'Ursinos, Arquitecte Maristany i 9 de Març per tornar a la ronda Magdalena, la plaça de la Independència i acabar una altra vegada al Passadís de les Arts.

L’organització han proporcionat aigua i begudes energètiques en acabar la cursa. Tant el Patronat d'Esports com el Servei d'Igualtat d'Oportunitat entre Homes i Dones de l'Ajuntament s’han mostrat molt satisfets amb les xifres de participació i han agraït les persones voluntàries l'ajuda prestada.

Pujar