elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

3700 atletes han inundat hui la ciutat de Castelló

3700 atletes han inundat hui la ciutat de Castelló
    Galeria de fotos
    Castellón - Maratón BP - 4
    Castellón - Maratón BP - 4
    Galeria de fotos
    Castellón - Maratón BP -1
    Castellón - Maratón BP -1
    Galeria de fotos
    Castellón - Maratón BP - 2
    Castellón - Maratón BP - 2
    Galeria de fotos
    Castellón - Maratón BP - 3
    Castellón - Maratón BP - 3
    MÉS FOTOS
    3700 atletes han inundat hui la ciutat de Castelló - (foto 2)
    3700 atletes han inundat hui la ciutat de Castelló - (foto 3)
    3700 atletes han inundat hui la ciutat de Castelló - (foto 4)
    3700 atletes han inundat hui la ciutat de Castelló - (foto 5)
    3700 atletes han inundat hui la ciutat de Castelló - (foto 6)

    La ciutat de Castelló ha vibrat hui amb un dels esdeveniments esportius més importants de la Comunitat Valenciana. En un cap de setmana replet d'activitats relacionades amb un dels esports que més adeptes ha guanyat en els últims anys, el running, els castellonencs han vist com més de 3700 atletes desfilaven pels seus carrers. A més, al costat d'ells han estat més de 1000 voluntaris i 20 grups d'animació a més de centenars de veïns de la capital i dels municipis d'al voltant que han volgut acudir a la qual ja es coneix com la 'Festa de l'esport'.

    La capital de la Plana ha viscut un cap de setmana replet d'activitats esportives, a més de la Marató BP i la 10K FACSA, en les xarrades, exposicions i llocs relacionats amb l'esport que s'han pogut visitar des de divendres passat quan es van iniciar les activitats esportives al voltant de la carrera. Així, corredors de tota la Comunitat Valenciana, d'altres llocs d'Espanya, i fins a alguns vinguts de Kenya, Etiòpia o el Marroc, han fet les delícies dels assistents que han animat encaridament. Precisament, esta animació ha sigut un dels aspectes que s'ha agraït des de l'organització de les maratons, una mostra, asseguren, de compromís amb l'esport i de consolidació d'unes proves que ja acumulen vuit i cinc anys de tradició a Castelló.

    Classificació

    Les previsions no han fallat a l'excés, i una vegada més els corredors africans s'han alçat amb la majoria de premis importants. D'esta manera, un dels grans favorits per a la victòria ha complit els pronòstics. El keniata Stephen Kiplimo ha aconseguit el triomf de la vuitena edició del Marató BP Castelló amb una fenomenal marca de 2:11:28. Este corredor ostentava una marca actual de 2:12:35 en la Marató Tolosa de Llenguadoc 2017 i entre les seues victòries a Espanya destaquen les de Vitòria i Eivissa. El podi ho han acompanyat els etíops Wosen Zeleke Demse i Gadisa Birhanu Shumie amb unes marques de 2:11:42 i 2:11:46 respetivament.  El també keniata Pharis Irungu Kimani, ha obtingut una marca de 2:11:51.

    Pel que fa a les dones l'etíop Ayanu Tigist Teshome s'ha imposat creuant la línia de meta amb un temps de 2:29:57. Li han seguit les veïnes keniatas Melan Chepletging Misikhu i Charity Chepkorir amb una marca de 2:47:34 i 2:49:28 respectivament. Els triumfadors locals en esta vuitena edició han sigut Fernando Ruíz, novè classificat amb un temps de 2:27:39, i Sara Claramonte que ha aconseguit el cinquè lloc amb una marca de 3:08:40.

    10K FACSA Castelló

    D'altra banda 1620 atletes han pres l'eixida del V 10K FACSA Castelló, una carrera destinada a tots aquells que encara no volen córrer els res senzills 42 quilòmetres de la BP i que, malgrat açò, volen córrer pels carrers de Castelló. En esta categoria s'ha imposat Jaouad Chemlal amb un temps de 29:43. En segona posició ha quedat el marroquí Ahmed El Jaddar (29:48) i el tercer classificat, un dels primers espanyols, ha sigut Alberto López amb un temps de 30:41. En dones, la campiona ha sigut Jennifer Elisabeth Spink amb una marca de 34:33. Li han acompanyat en el podi Yesica Mes en la segona posició i Sheila Simao en tercera, amb uns temps de 35:48 i 36:57.

    Pujar