6 de juliol de 2020 6/7/20

El Ple Municipal aprova una rebaixa del tipus de l'IBI urbà que permetrà congelar-ne els rebuts

El Ple Municipal aprova una rebaixa del tipus de l'IBI urbà que permetrà congelar-ne els rebuts - (foto 1)

    En el Ple municipal celebrat ahir es va aprovar una disminució del tipus impositiu de l'IBI urbà per a rebaixar-lo del 0'795% al 0'74%. Açò permetrà congelar els rebuts d'IBI urbà que paguen els veïns i veïnes de la localitat ja que, amb esta rebaixa, s'absorbirà l'increment de la base imposable que creix any rere any com a conseqüència de l'aprovació, en 2012, d'una nova ponència de valors cadastrals.

    Carcaixent va ser objecte d'una nova valoració cadastral l'any 2012. El tipus impositiu es va mantindre constant en el 0'9 % fins a l'any 2015 en què va ser rebaixat al 0,850% i en el 2016, al 0'795%. La mesura, en paraules del regidor d'Hisenda, Vicent Lluís Roca, "tot i que representarà una disminució d'ingressos per a l'Ajuntament que, lògicament, comportarà una contenció del gasto, resultarà beneficiosa per a les veïnes i veïns, que no voran augmentats els seus rebuts".

    Per altra banda, també s'hi va aprovar incloure en l'ordenança de l'IBI una bonificació del 95% de la quota íntegra de l'impost a favor de béns immobles urbans en els quals es desenvolupen activitats econòmiques declarades d'especial interés o utilitat municipal, bonificació a la qual podria acollir-se la Societat Musical Lira i Casino Carcaixentí, atesa la consideració de Bé Immaterial de Rellevància Local de la Tradició Musical Valenciana, i que en tot cas hauria de ratificar el Ple.

    Pujar