elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local de Carcaixent, insisteix en la prevenció per a erradicar els comportaments irresponsables i garantir la seguretat

La Policia Local de Carcaixent, insisteix en la prevenció per a erradicar els comportaments irresponsables i garantir la seguretat

  La Policia Local de Carcaixent va detectar 143 alcoholèmies positives en el municipi durant el 2023, 40 deteccions més que l'any anterior. El 34% d'elles van tenir consideració penal ja que superaven els 0,6 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat o 1,2 grams per litre en sang. Del total dels infractors el 82% van ser homes.

  Agents encarregats de vetllar per la seguretat viària, duen a terme els corresponents controls a aquelles persones conductores implicades en accidents, les que mostren símptomes de conduir sota els efectes de begudes alcohòliques o a aquelles que cometen una infracció de trànsit. A vegades, també es practiquen de manera preventiva.

  El 83% de les alcoholèmies es van realitzar entre els caps de setmana i els dies festius. Si s'analitza la franja horària, les estadístiques indiquen que en l'interval temporal situat entre les 4 de la matinada i les 8 del matí es van detectar el 40% de les proves positives i la franja horària on es va registrar el menor percentatge, el 3%, va ser entre les 8 del matí i les 12 del migdia.

  Respecte a l'edat dels infractors, un 25% tenien entre 18 i 30 anys, un 33% entre 31 i 40 anys, entre 41 i 50 anys serien un 18% i amb més de 50 anys el 24% del total. També cal assenyalar que el 10% de les 143 proves d'alcoholèmia positives, van ser de persones implicades en accidents de circulació, i d'elles resultant 3 ferits.

  A conseqüència d'aquestes infraccions, els agents de la Policia Local van immobilitzar els vehicles, fins al cessament de les causes o presentar-se un conductor habilitat. D'aquests van ser 128 turismes, 1 camió, 7 motocicletes, 5 Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i 2 bicicletes. D'ells, 48 eren conduïts per conductors que van incórrer en delicte, en aquests casos, el permís és retirat per l'autoritat judicial.

  L'única taxa segura és 0,00 mg/l

  L'alcohol està implicat en un terç dels accidents mortals, ja siga simultàniament o com a factor precipitant. Conduir en estat d'ebrietat multiplica entre 2 i 15 vegades el risc de sofrir un accident, depenent de la velocitat, i també s'associa amb lesions més greus. A mesura que augmenta el contingut d'alcohol en sang d'un conductor, també augmenta la incidència d'accidents.

  Actualment, el consum d'alcohol és la segona causa d'accidents de trànsit, després de l'excés de velocitat. Per tant, l'únic nivell segur d'alcohol en sang és el 0,0%, perquè fins i tot dins dels límits legals, les concentracions augmenten el risc d'accident.

  La Policia Local de Carcaixent insisteix en la millora de seguretat a través de la conscienciació dels conductors per a erradicar aquests comportaments irresponsables en benefici de tota la ciutadania del municipi com a usuaris i usuàries de la via pública.

  Cal destacar, que des dels diferents departaments del consistori, i especialment la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives s'estan fent actuacions de prevenció del consum d'alcohol amb l'alumnat dels centres educatius del municipi.

  L'alcaldessa i regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de Carcaixent, Carolina Almiñana Lledó, ha manifestat que “Es tracta d'una actuació on la Policia Local demostra el nivell de servei que es presta per a aconseguir una major seguretat viària tant per a conductors com per a transeünts de Carcaixent”.

   

  Pujar