elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ecomòbil i l’equip d’educació ambiental visiten els centres escolars de Carcaixent

L’Ecomòbil i l’equip d’educació ambiental visiten els centres escolars de Carcaixent
  • L’alumnat del municipi coneix la correcta gestió dels residus

L’equip d’educació ambiental de l’Ajuntament de Carcaixent ha començat les visites als centres educatius del municipi acompanyats per l’Ecomòbil del Consorci de residus Ribera i Valldigna.

El col·legi Sant Antoni va ser el primer centre de la població en rebre aquesta visita que s’ofereix a les escoles amb la finalitat de conscienciar sobre la correcta gestió dels residus i apropar la figura de l’ecoparc als estudiants, així com visibilitzar l’economia circular i el seu impacte positiu sobre el medi ambient.

En aquestes jornades, s’explica a l’alumnat quins són els residus domèstics que poden abocar a l’Ecomòbil o bé, a l’ecoparc, i se’ls convida a pujar al camió i conèixer el funcionament i el procediment d’identificació d’usuaris i de residus que s’aporten als mateix.

A més, els educadors ofereixen en cadascuna de les visites diferents activitats i tallers, segons l’edat dels menors, per tal de fer més entretingut l’aprenentatge. En algunes d’aquestes dinàmiques l’alumnat ha de tractar d’encertar a quin contenidor van determinats residus o reconèixer en quin procés d’una economia circular es troben diferents fotografies.

Per altra part, també estan programades diverses visites de l’Ecomòbil en diferents punts del nucli urbà, de les quals s’anirà informant, per tal d’apropar a la població el servei de recollida de l’ecoparc, sobretot amb la intenció d’oferir el servei a aquelles persones que poden tindre més dificultats per a acudir a la instal·lació a dipositar els residus corresponents.

Ana Garrigues, Regidora de Medi Ambient, destaca la importància del treballs que els educadors mediambientals estan realitzant en els centres escolars sobre la conscienciació de realitzar d'una bona gestió de residus perquè “Probablement reproduiran en les seues cases allò que han aprés en l'escola”.

Pujar