elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’alumnat de Carcaixent gaudirà durant aquestes setmanes de diverses activitats educatives fora de les aules

  Al llarg d’aquesta setmana i la vinent l’alumnat de Carcaixent de cinqué i sisé de primària rebrà un taller d’iniciació al parkour que tindrà lloc a la plaça d’Espanya, on es compta amb una zona dotada d’elements per a practicar aquesta completa disciplina amb què es treballa la resistència muscular.

  A més, seguint amb les activitats que l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat per als escolars durant aquest curs, ens trobem amb la representació teatralitzada dirigida a l’alumnat de 4t de primària sobre la carcaixentina Isabel Soriano, coneguda per fundar l’escola de l’Ave María l’any 1905 amb la finalitat d’educar xiquets i xiquetes amb pocs recursos, en la qual es tractarà com era l’educació al segle XIX i les diferències amb la dels segles posteriors.

  Per altra part, es troba en marxa la XXXVII Mostra Escolar de Teatre Escolar al municipi que s’ha représ aquest curs des del 2019, donades les restriccions que hi han hagut durant la pandèmia. Una nova edició que està tenint un gran èxit per la gran participació dels centres d’educació primària i secundària.

  I per últim, es representarà al municipi, concretament el 6 de juny, l’obra “Tots els dies” que aborda l’assetjament escolar, una de les problemàtiques socials més preocupants de l’actualitat i que massa sovint es manifesta als llocs on hauríem de sentir-nos més segurs, com als centres educatius. L’alumnat de sisè de primària i 1r i 2n d’ESO acudirà al Teatre Don Enrique per veure aquesta obra produïda per l’associació Amics del Teatre, sent el guió i la direcció de Ignasi Moreno i de Jordi Grau i representada per Adri Sanz i Dolores Palonés.

  Aquesta obra tracta de provocar l’anàlisi, el diàleg i el rebuig com a eines per a erradicar l’assetjament, així com mostrar els efectes d’aquesta plaga i que contra el bullying cal cridar ben fort. Segons les dades al voltant de dos milions de menors el pateixen a l’Estat espanyol, sumant-se aquells que ho pateixen en silenci.

   

  Pujar