elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament inicia el pagament de la segona fase del programa Xarxa Llibres

    L'Ajuntament de Carcaixent començarà a fer efectiu la pròxima setmana el pagament als 1.099 beneficiaris de les ajudes de la segona i última fase del programa de gratuïtat de llibres de text "Xarxa Llibres". El programa, posat en funcionament per la Conselleria d'Educació per al curs 2015-2016, estava dirigit a la creació d'un banc de llibres i altres materials per a l'alumnat d'Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica, el qual va entrar en funcionament en el present curs.

    El Pla XarxaLlibres per a escolars de Primària i Secundària dels centres públics contemplava que les famílies reberen el passat curs 200 euros per la compra dels llibres de text. Per a la primera fase, en la que van resultar 1.587 beneficiaris, les famílies havien de guardar la factura dels llibres per a presentar-la abans del final del primer trimestre del curs als ajuntaments. Una vegada finalitzat el curs, si s'han tornat els llibres en bon estat als centres, l'ajuntament abonarà la quantitat restant a les famílies que es va adherir al programa. En concret, al llarg de les pròximes setmanes van a ingressar-se 85.301 euros als  beneficiaris de Xarxa Llibres que van presentar les seues sol·licituds en el termini previst, el que representa un 49% dels 2.231 potencials beneficiaris del programa a Carcaixent.

    El Regidor d'Educació en funcions, Vicent Albelda, ha volgut destacar que amb este programa, les tres administracions, Ajuntament, Diputació i Generalitat, han mostrat el seu compromís per a que hi haja una autèntica igualtat d'oportunitat per a tots els alumnes ja que el banc de llibres ja està en funcionament i són molts els alumnes que s'estan beneficiant d'esta iniciativa. El regidor també ha volgut recordar que la posada en funcionament d'este programa va possibilitar la contractació a Carcaixent de dos auxiliars administratius que van col·laborar a recollir les sol·licituds en els centres.

    Pujar