elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Carcaixent posa en marxa “Igual Escola”, una escoleta d’estiu gratuïta durant els mesos de juliol i agost

L’Ajuntament de Carcaixent posa en marxa “Igual Escola”, una escoleta d’estiu gratuïta durant els mesos de juliol i agost
  • Les activitats estan destinades a xiquetes i xiquets del municipi entre 2 i 14 anys

Amb l’arribada de les vacances escolars de l’alumnat torna l’escoleta d’estiu a Carcaixent. El projecte d’enguany, amb una àmplia programació d’activitats gratuïtes i baix el nom “Igual Escola”, és una iniciativa conjunta entre la Regidoria d’Educació i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Carcaixent. El seu objectiu és la promoció de la igualtat entre el públic més jove a través d’activitats educatives de caràcter lúdic, així com tallers culturals i de temàtica mediambiental.

La duració de l'activitat, que tindrà lloc a l’Escoleta Municipal de La Vieta (alumnat de 2 a 5 anys) i al CEIP Navarro Darás (alumnat de 6 a 14 anys), serà des de l'1 de juliol fins al 31 d'agost de 2022, tots dos inclusivament, en horari de dilluns a divendres, de 9 del matí a 14h i els dissabtes de 9h a 13h. Com a novetat, aquest any s’ha afegit l’opció d’una Escoleta Matutina que començarà a les 7:45h per a aquelles famílies que ho necessiten.

Les inscripcions, que es poden realitzar de manera presencial o telemàtica, estaran obertes des del 13 fins el 23 juny. A més, per al dia 27 de juny s’ha organitzat una reunió informativa en la qual es presentarà l’equip de professionals, s’explicaran les activitats que es duran a terme amb les i els menuts, així com també es tractarà de resoldre aquells dubtes que els pares i mares plantegen.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme gràcies a una subvenció rebuda per part de l'Institut Valencià de les Dones, i la qual està dirigida al desenvolupament del projecte «Borses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys», que té com a prioritat la conciliació personal, familiar i laboral. Per eixe motiu, tindran prioritat d’accés famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere, famílies amb responsabilitats de cures, dones majors de 45 anys i dones en una situació de desocupació de llarga duració.

Laura Ruiz, Regidora d’Educació, ha valorat molt positivament el projecte ja que “permetrà la conciliació de les famílies durant els mesos de vacances d'estiu alhora que es promouran valors com el respecte i la igualtat mentre l'alumnat gaudix d’activitats, tallers i excursions de diverses temàtiques”.

Pujar