elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitzen les tasques de millora al CEIP Francesc Pons

  • Es fa la recepció del primer dels projectes Edificant a Carcaixent

El projecte del CEIP Francesc Pons és el primer dels programes Edificant que s’ha executat a Carcaixent, de fet les obres acabaren amb l’inici de curs el passat setembre, i actualment s’han finalitzat les tasques de pintura, donant-se així per acabades les actuacions i poder-se recepcionar. En concret a aquest centre la inversió ha estat de 260.000€ per a la renovació total de portes i finestres, la incorporació d’un ascensor per tal d’habilitar l’edifici a la normativa vigent d’accessibilitat, la modernització de la instal·lació elèctrica i la realització de diverses tasques de pintura.

Carcaixent compta amb una inversió total de 2’5 milions d’euros per a portar a terme l’execució de les obres del programa Edificant als CEIP de la població, repartint-se els fons de manera proporcionada segons les necessitats i característiques de cada centre.

Actualment, es troba obert el termini de presentació d’ofertes per a la realització de les obres al CEIP José Mª Boquera Oliver que compten amb un pressupost aproximat de 750.000€. Les actuacions a l’edifici construït fa 47 anys, plantegen la construcció de dues escales d’emergència, la reparació de part de la teulada, l’ampliació del pati infantil, la col·locació d’una marquesina a la porta d’accés des del pati d’infantil per tal d’evitar que es filtre aigua a l’interior; la substitució de la caldera i de totes les portes i finestres exteriors, així com la retirada de les reixes dels edificis del gimnàs i d’administració. També es farà una renovació integral de la xarxa de sanejament i de la instal·lació elèctrica per tal d'augmentar la capacitat i satisfer així  la major demanda que suposa la incorporació de noves tecnologies al centre i es canviaran les lluminàries per altres noves d’eficiència energètica.

Laura Ruiz, Regidora d’Educació, s’ha mostrat molt satisfeta amb la inversió de Conselleria als centres, ja que les actuacions milloraran el dia a dia de l’alumnat del municipi. “Apostar per les eficiències energètiques i l’accessibilitat és una necessitat fonamental, ja que és adaptar els centres a la realitat del segle XXI per tal que el nostre alumnat puga rebre una educació de qualitat, qüestió que incideix en el futur del nostre poble”. Lluís Candel, Regidor d’Urbanisme, explica que “Amb aquesta primera fase, deixarem resolts els problemes més urgents dels centres escolars públics, històricament oblidats per anteriors governs autonòmics. Només acabem el primer Edificant, anem a sol·licitar una segona fase per a tots els centres, per tal d’acabar d’adaptar-los a la normativa vigent, i proveir-los de les millors condicions climàtiques i energètiques, preparant-los front a l’escenari d’emergència climàtica que ja estem vivint”.

Pujar