7 de juliol de 2020 7/7/20

Carcaixent delega la recaptació executiva en la Diputació de València

Carcaixent delega la recaptació executiva en la Diputació de València - (foto 1)

    El Ple de l'Ajuntament de Carcaixent va acordar dimecres passat la delegació de la recaptació executiva, a excepció de les multes de trànsit i de la ORA, en la Diputació de València, tal i com han fet ja altres municipis com ara Gandia, Ontinyent o Requena. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de Compromís i Reiniciem, i els vots en contra de la resta de grups del consistori.

    Des de la regidoria d'Hisenda es va explicar que amb esta mesura es pretén millorar els ingressos municipals, i arribar a cobrar deutes pendents d'empreses i particulars de fora de la localitat, contra els que no es pot actuar de manera efectiva per tindre l'Ajuntament limitades les seues competències al seu terme municipal. Així, Vicent Lluís Roca, regidor dHisenda, va explicar els beneficis d'esta mesura per millorar els ingressos de la localitat, "Afortunadament Carcaixent és un poble pagador, amb percentatges de recaptació en voluntària que superen el 85%. Lamentablement hi ha casos en què les circumstàncies impedeixen als contribuents fer front als seus deutes, però també hem detectat casos en què es maniobra per evitar fer front a les obligacions tributàries. I és açò últim el que pretenem aturar".

    Per altra banda, el regidor d'Hisenda també va explicar que esta mesura no suposarà una pèrdua del tracte personal amb els ciutadans, "L'Ajuntament continuarà ajudant als contribuents amb dificultats, posant com sempre totes les facilitats perquè puguen demanar aplaçaments o fraccionaments dels imports pendents, ja que la pròpia ordenança de recaptació vigent preveu un tractament especial en casos en què les dificultats econòmiques siguen demostrables".

    Així, d'acord amb els informes dels tècnics municipals, Carcaixent té pendent de recaptar més de 480.000 euros per deutors domiciliats en altres municipis que, en paraules del regidor "es tracta d'una xifra molt important. Tots hem de complir amb les nostres obligacions com a ciutadans i no és just que l'Ajuntament haja d'actuar en contra dels propis carcaixentins, però que no ho puga fer contra els ciutadans de les poblacions veïnes."

    Pujar