30 de setembre de 2020 30/9/20

Cantó: “Les retallades del tripartit afectaran a tots excepte a les entitats catalanistes i quiosquets”

Cantó: “Les retallades del tripartit afectaran a tots excepte a les entitats catalanistes i quiosquets” - (foto 1)
  • El portaveu de Cs assegura que “el bipartidisme continua demostrant que no vol solucionar el finançament autonòmic, mentre premia a altres regions”

“Les retallades del tripartit afectaran a tots els valencians excepte a les entitats catalanistes i als quiosquets on col·loquen als seus afins”. Així s'ha pronunciat després de la junta de síndics el portaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Toni Cantó, per a qui “els pressupostos fake del Consell deixen veure les costures del tripartit, que no té objeccions a gastar diners públics a controlar l'idioma que es parla en els col·legis, en comptes de destinar-lo a traure als xiquets dels barracons”.

“Ens sembla igualment preocupant que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, tampoc tinga problemes a invertir en mitjans de comunicació dels quals ell mateix obté beneficis econòmics alhora que el seu cercle més pròxim continua ampliant el control mediàtic en la Comunitat Valenciana, ara amb la compra de TV de Castelló” ha assenyalat. “El PSPV ha entregat la televisió pública a Compromís, mentrestant intenta fer-se amb un altre gran grup de comunicació”, ha assenyalat.

A més, Cantó ha expressat la seua “disconformitat” perquè els grups parlamentaris que conformen el Consell hagen votat en contra de les peticions de Cs perquè comparegueren la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el president Puig. Sobre aquest tema, el síndic ha recordat que “el Consell no dóna explicacions de la seua gestió des de fa més de sis mesos i ara impedeix que l'oposició puga exercir el seu treball de fiscalització”.

Preguntat pel bloqueig del debat per al finançament autonòmic al Senat, el portaveu de Cs ha assegurat que “el bipartidisme de PP i PSOE demostra, una vegada més, que no té gens d'interés en solucionar aquesta reivindicació històrica dels valencians, mentre manté els privilegis d'altres autonomies com el ‘cuponazo’ basc”. “El PSOE, lluny d'atallar aquesta qüestió i de garantir la formació de Govern, només està preocupat per les sigles”, ha conclòs.

Pujar