27 de setembre de 2020 27/9/20

Cantó insta a Puig a "parlar del perill del nacionalisme i del popularisme d´esquerres"

Cantó insta a Puig a "parlar del perill del nacionalisme i del popularisme d´esquerres" - (foto 1)
  • El síndic, en la sessió d'investidura, afirma que el tripartit ha comés els mateixos errors que el PP en corrupció, balafiament i enxufisme

MÉS FOTOS
Cantó insta a Puig a "parlar del perill del nacionalisme i del popularisme d´esquerres" - (foto 2)

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Toni Cantó, ha afirmat que “Ciutadans exercirà la veu de l'oposició ferma davant la cabina marxista del Botànic, que han convertit el govern en un dantesc repartiment del botí” i ha criticat “el discurs d'investidura de Puig, en el qual va tornar a arremetre contra el PP sense fer cap autocrítica”. “Té vosté alguna proposta que no haja fet en 2015?”, ha preguntat.

En aquest sentit, el líder de la formació taronja ha explicat que el tripartit ha seguit els passos del PP en “corrupció, balafiament i segrest de les institucions”, com demostren el cas Divalterra, l'augment del deute i els nombrosos endolls. A més, ha assenyalat que van ser “el PP i el PSOE els qui van crear el finançament autonòmic actual”.

Entre les propostes de Ciutadans, ha destacat “la racionalització de la despesa pública, la baixada dels impostos a les classes mitjanes i el suport a autònoms i a famílies”. Sobre aigua, ha exigit blindar el transvasament Tajo-Segura i sobre educació, la fi dels barracons i la devolució de la llibertat dels pares per a triar la llengua en què estudien els seus fills.

Durant el seu discurs, Cantó ha instat a Puig a “parlar també del perill del nacionalisme i del populisme d'esquerres”, però ha considerat que “al PSOE no se li distingeix del nacionalisme”. Finalment, ha instat a Puig a “ser valent i a deixar al costat als nacionalistes de Compromís i populistes de Podemos perquè els valencians tenen molt que perdre”.

Pujar