20 de setembre de 2020 20/9/20

Cantó anuncia una partida de 154 milions per a fer que la Comunitat Valenciana estiga cent per cent lliure de barracons

Cantó anuncia una partida de 154 milions per a fer que la Comunitat Valenciana estiga cent per cent lliure de barracons - (foto 1)

  El candidat de Ciutadans (Cs) a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha anunciat una partida especial de 154 milions d'euros per a fer que la Comunitat Valenciana siga una regió “cent per cent lliure de barracons”. “Actualment, quasi 14.000 xiquets valencians estan matriculats en col·legis que són instal·lacions de xapa que es congelen a l'hivern i cremen a l'estiu, amb patis d'asfalt i sense ombra”, ha assenyalat Cantó, per a qui, “un Govern que permet als seus menors estudiar en aquestes condicions és un Govern fracassat”. 

  En roda de premsa per a presentar “35 mesures per una educació excel·lent”, el líder de Cs, acompanyat dels candidats autonòmics Carlos Gracia i Merche Ventura, ha criticat que “el tripartit haja sigut incapaç d'acabar amb els barracons, perquè ha preferit invertir en quiosquets i endollats”. “Només amb el milió d'euros que Puig pot usar per a ajudes sense justificar, es podria traure a 120 xiquets d'aquestes aules prefabricades, i amb els 25 milions que el tripartit ha malgastat a externalitzar la recaptació d'impostos, a 600 xiquets”, ha explicat. “Es tracta d'una qüestió de prioritats, en Cs volem menys polítics i millors serveis públics”, ha afegit. 

  En aquest sentit, Gracia ha revelat que, en la seua experiència com com a director d'institut, ha vist "centres que són una autèntica vergonya, on els barracons no compleixen amb unes condicions mínimes d'habitabilitat i on es fa impossible un ensenyament i aprenentatge òptims”. 

  D'altra banda, Cantó ha anunciat una “prima d'excel·lència amb finançament addicional per als departaments de les universitats públiques amb millors resultats i que destaquen en innovació i desenvolupament”. “Creiem a afavorir l'excel·lència a través d'incentius i millorar els resultats d'ocupabilitat dels universitaris valencians i, per a això, l'aprenentatge de l'anglés és un eix clau”, ha manifestat, després de proposar “un programa intensiu voluntari on els alumnes puguen estudiar aquest idioma al juliol, una mesura que també ajudarà les famílies a conciliar durant el període de vacances”. 

  Finalment, el candidat de Cs ha avançat que “Cs millorarà les condicions laborals del professorat valencià i reduirà les taxes d'interinitat a través de convocatòries públiques d'ocupació per davall del huit per cent enfront del vergonyós vint per cent actual”. Sobre aquest tema, Ventura ha qualificat de “inacceptable” la precarietat laboral dels professors valencians, “que porten fins a trenta anys com a interins, quan la llei no permet aquests terminis”.

  Pujar