20 de setembre de 2020 20/9/20

Cantó acusa Puig de “crear quiosquets i col·locar a enxufats” en el Botanic II

Cantó acusa Puig de “crear quiosquets i col·locar a enxufats” en el Botanic II - (foto 1)
  • El portaveu de Cs critica la “hipocresia del Botànic, que reclama un nou finançament alhora que augmenta la despesa en agències i duplicitats”

El líder de Ciutadans (Cs) en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha denunciat la “irresponsabilitat” del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, “en augmentar el deute públic únicament per a crear quiosquets i col·locar a enxufats”. “Des de Cs hem dit que sempre estaríem vigilants a la deriva del Consell i per això ens sembla una temeritat que el propi Govern central haja fet saltar les alarmes pels números rojos de la Generalitat”, ha assenyalat.

“El Botànic II a penes ha arrancat i ja sabem que Puig preveu crear, entre altres, una Agència del Canvi Climàtic, un Centre de Control per a la Contaminació Atmosfèrica, un Observatori de Migracions, o una Oficina de Simplificació Administrativa”, ha explicat el síndic per a qui, “aquestes entitats són la prova manifesta de la ineficàcia del Consell per a resoldre els problemes dels valencians”. “Quin sentit té crear, a més, una Oficina de Control de demora de les llistes d'espera en sanitat, en lloc de posar-se a treballar realment per reduir el temps que un valencià ha d'esperar per a ser operat?”, ha expressat.

Per a Cantó, “Puig és molt hipòcrita en reclamar, quan li interessa, un nou model de finançament autonòmic, alhora que sosté els comptes valencians amb el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i destina els recursos a endeutar-se cada vegada més amb l'única fi de crear agències de col·locació i generar duplicitats”. “Lluny del necessari pla de reajustament que proposàvem des de Cs, Puig està portant a la Comunitat Valenciana a un endeutament sense precedent”, ha conclòs.

Pujar