30 de setembre de 2020 30/9/20

Els candidats a presidir la Generalitat acudeixen a la seua cita amb les urnes

Els candidats a presidir la Generalitat acudeixen a la seua cita amb les urnes - (foto 1)
  • Els representants valencians lloen l'àmplia participació ciutadana i desitgen que exercisquen el dret al vot el major nombre de persones posible

MÉS FOTOS
Els candidats a presidir la Generalitat acudeixen a la seua cita amb les urnes - (foto 2)
Els candidats a presidir la Generalitat acudeixen a la seua cita amb les urnes - (foto 3)

Els candidats a presidir la Generalitat Valenciana han acudit a la seua cita amb les urnes durant tot el matí de hui. El primer a fer-ho ha sigut l'aspirant de Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau, a les 9.30 a València, on ha pogut votar a ell mateix perquè encara que està empadronat en la capital, presenta la seua candidatura per Alacant. El representant de la formació habitada ha recordat als votants que aquestes són les primeres eleccions valencianes amb un “caràcter diferent” a les celebrades fins ara, per la qual cosa ha animat a tots els valencians a acudir al col·legi electoral en un moment “importantíssim” per a decidir democràticament “què volem per al nostre futur”. 

També ha matinat per a anar a votar el president de la Generalitat i candidat pel PSPV a revalidar el seu lloc, Ximo Puig. El socialista ha exercit el seu dret al vot a Morella, la seua localitat natal, on ha mostrat la seua confiança en la democràcia i la convivència dins d'una comunitat de gent “honrada, treballadora i solidària”. “Desig que la participació siga alta perquè el Govern tinga tota la legitimitat”, ha indicat. Per al dirigent del Consell, el “fonamental” és que la gent vote, perquè “si no votes, voten per tu”. En aquest sentit, Puig ha recordat als ciutadans que hui “ens juguem el nostre futur” perquè és un dia de democràcia “basada en els principis que ens animen a seguir avant”. “És un dia per a mirar cap al futur i afermar la convivència”, ha expressat el president.

El següent a acudir a les urnes ha sigut a les 11.00 del matí el candidat de Ciutadans a presidir la Generalitat, Toni Cantó. Ho ha fet a València, en concret en el Col·legi de Notaris, des d'on ha manifestat la seua alegria per votar i “complir amb alguna cosa” que al seu judici és “important”. Cantó també ha declarat tindre “bones sensacions” respecte a l'àmplia participació, tant per a les votacions al Congrés i Senat, com per a les Corts. “Protagonitzarem un canvi molt important”, ha assegurat el candidat de la formació taronja.

A la mateixa hora que Cantó, però a Sueca, també exercia el seu dret al vot el candidat al Congrés de Compromís, Joan Baldoví, qui ha fet una crida a la participació per al Congrés, el Senat i Les Corts. “Els millors resultats són aquells en els quals participa més gent”, ha assegurat el *suecano. “Participant tot obtindrem els resultats que desitgem”.

Menys matiner ha sigut l'aspirant a la Presidència del Govern valencià de Vox, José María *Llanos, que ha votat també en la capital de la Comunitat cap al migdia. Després de votar, Plans ha indicat que el dret al vot és el més important en una democràcia perquè la ciutadania “participa en les decisions que els afectaran durant tota la seua vida”. El candidat del partit d'extrema dreta ha transmés la “il·lusió” i l'alegria de la seua formació perquè el matí a València haja transcorregut “amb normalitat” i la gent pot votar “tranquil·la”. “Esperem que no hi haja problemes, com sembla que sí que hi ha hagut en alguns territoris”, ha subratllat. A més, igual que el candidat socialista, també ha expressat el seu desig que tots els ciutadans amb dret al vot puguen exercir-lo. “Espere que els resultats d'aquesta nit siguen els millors per a València i per a Espanya”, ha conclòs. 

També ha votat a les 12.00 la vicepresidenta de la Generalitat i candidata a la Presidència, Mónica Oltra. Ho ha fet en *Riba-roja, i allí ha mostrat la seua alegria per votar en uns col·legis electorals “plens de gent”. “Hi ha una participació que segurament serà molt alta, i això és important perquè en democràcia és molt important que la gent participe”, ha indicat animada. Oltra ha assegurat que ha exercit el seu dret per a “omplir les urnes de democràcia” i ha manifestat el desig que la gent “continue votant perquè ens juguem el futur i que la política siga una eina útil per a les persones”.

L'última a acudir a les urnes ha sigut la presidenta del PP valencià i aspirant a dirigir el Consell, Isabel Bonig. La popular s'ha dirigit al seu municipi natal castellonenc de la Vall d’*Uixò. Però, igual que el seu rival de *Unides *Podem, tampoc ha pogut votar-se a si mateixa, ja que Bonig presenta la seua candidatura a València, per la qual cosa ha depositat el seu vot per al seu company de partit Miguel Barrachina. En xarxes socials, la candidata del PP ha recordat que la importància del dia de hui per a “el nostre futur”, i ha volgut fer un agraïment especial als interventors i apoderats del PPCV en tota la Comunitat “que ajuden al fet que hui siga un gran dia”. “La vostra ajuda és la millor força. Ànim!”, ha conclòs.

Pujar