7 de desembre de 2019 7/12/19

Juan Cañas critica que el Govern del PP augmente la despesa en assessors un 274%

  Juan Cañas, regidor de Si Es Pot Calp i membre de Podem, ha volgut fer pública la seua indignació i incomprensió per l'augment desorbitat de les despeses en assessors municipals aprovat pel Govern municipal del PP. «Anem a passar dels 59.000 euros que havia pressupostats l'any passat a més de 220.000. Tot açò amb un atur del 17%, amb els problemes de les calpines i els calpins per a adquirir un habitatge de lloguer o en propietat i a més, quan ens han dit que aquest problema no es pot solucionar perquè falta pressupost», ha manifestat.

  «A Calp vivim un augment tremend dels preus dels lloguers que han obligat a cada vegada més veïns de tota la vida a mudar-se a altres poblacions. No entenem com és possible que en una situació de precarietat com l'actual la despesa en assessors arribe a aquestes quantitats i estiga per sobre de partides com el mateix habitatge o foment de l'ocupació», continua l'edil.

  El regidor critica a més el que aqueix fort increment es realitze prenent com a base una previsió d'ingressos «imprudent i poc rigorosa». «Basen aquest augment en la recaptació de l'impost de Construccions i Obres, ho estimen en més d'un 50% a l'anterior, i ens sembla una mica aventurar-se massa. No sabem molt bé com han fet aqueixos càlculs», explica, «sobretot tenint en compte que passades irresponsabilitats d'aquest equip de govern han portat a Calp a ser un dels municipis més endeutats de la província, gens menys que per 28,6 milions d'euros en acabar 2016.»

  Cañas avisa que amb aquesta despesa injustificada «la sensació que et queda és que sembla que vulguen recol·locar als seus càrrecs de confiança costi el que costi. Es van veure obligats a prescindir de la seua majoria quan el cens va baixar de 19.000 habitants i ara que amb prou faenes arriba als 21.000 van a quadruplicar aqueixos llocs. No sembla que siga molt equitatiu».

  ocultar
  Juan Cañas critica que el Govern del PP augmente la despesa en assessors un 274%
  Pujar