19 de gener de 2020 19/1/20

Virginia Martí: “No hi ha cap mena de discriminació amb el CD Ribera”

Virginia Martí: “No hi ha cap mena de discriminació amb el CD Ribera” - (foto 1)

  La regidora d'Esports, Hisenda i Turisme de l'Ajuntament de Cabanes, Virginia Martí, ha eixit al pas de les greus acusacions abocades pel CD Ribera en el qual es culpava al Consistori de tracte discriminatori per no concedir-los una subvenció per a l'any 2019.

  "No hi ha discriminació cap a ells. Com a màxims responsables de la gestió dels recursos econòmics del municipi, som responsables de l'ús que associacions i entitats facen dels recursos", va indicar Martí.

  "Aquest equip de govern ha ajudat sempre al CD Ribera, i més, sabent les seues circumstàncies. Des de 2017 se'ls ha concedit unes subvencions de 5.700€, una ajuda que va suposar un 85% del total dels seus comptes, sent els seus ingressos totals 1.800€", va relatar la regidora.

  El CD Ribera va prendre la decisió de convertir-se en filial del Torreblanca CF l'any passat sense posar-lo en coneixement al Consistori de Cabanes. De fet, el 27 de juny de 2018 va presentar a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana la documentació per a passar a formar part de l'estructura del Torreblanca Cf.

  "El CD Ribera amb caràcter general és un Torreblanca B i conserva el nom per a poder obtindre així la subvenció de l'Ajuntament de Cabanes. Donar suport i incentivar la promoció de l'activitat esportiva en l'àmbit local és la base i la finalitat pública de les subvencions. En aquest cas, una activitat que es desenvolupa en el club d'un altre municipi, tenint a la seua disposició un camp municipal i sempre tenint la negativa per resposta", va explicar Martí.

  En aquesta línia, la regidora va admetre que respecta la decisió presa pel CD Ribera, però que l'Ajuntament de Cabanes tenint un camp municipal i un altre club local no pot subvencionar a una altra entitat amb diners dels nostres veïns i veïnes: "No podem saltar-nos els requisits que demanem a totes les associacions de Cabanes i La Ribera perquè això sí seria discriminatori. La resta sí que estan complint a ulls clucs amb els requisits per a ser concessionaris de subvencions municipals".

  Respecte al cobrament de les ajudes, Martí va explicar la situació actual: "Les subvencions de 2018 ni ells ni cap associació han tingut la subvenció perquè fins al 31 de gener de 2019 tenen de termini per a la justificació. En els convenis que signem amb les associacions l'Ajuntament pot concedir de bestreta fins al 60% i se'ls va concedir més del 40% de la subvenció, 2.300€, pel valor de les factures que van presentar".

  Finalment, la representant de l'Ajuntament de Cabanes va recalcar la missió encomanada a l'equip de govern actual: "Hem de gestionar els recursos econòmics i incentivar i promoure aquelles associacions i activitats d'interés per al municipi".

  "Les dificultats que ha tingut el CD Ribera les coneixem i molt bé. Ressusciten en 2015 i el govern del Partit Popular no els dóna cap mena d'ajuda. En 2016, ni el CD Ribera ni cap associació del municipi va tindre subvenció perquè el govern del PP va prorrogar pressupostos", va indicar Martí.

  Finalment, va recordar que el Partit Popular, que ha condemnat públicament la no concessió de subvenció al CD Ribera, es va abstindre en el ple d'aprovació de pressupostos després d'explicar-se la situació que s'estava vivint amb el club i que els obligava a deixar-los fora del repartiment d'ajudes municipals.

  ocultar
  Virginia Martí: “No hi ha cap mena de discriminació amb el CD Ribera”
  Pujar