6 de juny de 2020 6/6/20

Nova campanya d'excavacions arqueològiques al Tossal del Mortòrum

Nova campanya d'excavacions arqueològiques al Tossal del Mortòrum - (foto 1)

  L'Ajuntament de Cabanes i el Servei d'Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació de Castelló inicien el dia 24 de setembre una nova intervenció arqueològica al jaciment del Tossal del Mortòrum, situat en la Ribera de Cabanes.

  Cabanes 19 de setembre de 2018. El regidor de Cultura i Patrimoni, Carles Mulet, ha anunciat que el proper dilluns començarà una nova intervenció en el Mortòrum, actuació amb la qual es preveu finalitzar enguany els treballs en el conjunt arqueològic.

  Els objectius de la campanya són dobles, d'una banda gràcies al finançament de l'Ajuntament de Cabanes s'efectuaran excavacions d'investigació orientades a obtindre dades sobre la muralla de les fases antigues, corresponents a l'Edat del Bronze, dins del segon mil·lenni abans de la nostra Era. En la campanya participaran estudiants i post-graduats d'arqueologia de diverses universitats de l'estat que d'aquesta manera complementen la seua formació i aconsegueixen experiència en treballs de camp.

  Per altra banda, la Diputació efectuarà una consolidació de la muralla de l'Edat del Ferro i de diferents accessos al jaciment, per tal d'habilitar-lo cara a la seua posada en valor i el seu interès com a recurs turístic del municipi.

  Les excavacions al Mortòrum es van iniciar l'any 2002 i han ofert important informació sobre les comunitats humanes de l'Edat del Bronze i de la Primera Edat del Ferro, materialitzada en diverses publicacions científiques i la inclusió en projectes d'investigació, i és ara per ara un dels pocs jaciments visitables d'aquestes cronologies de les comarques castellonenques.

  Aquest any, s'ha convidat a veïnes i veïnes de Cabanes i de la comarca, la participació en l'excavació " hem ofertat que hi hagen voluntaris, gent que vulga desinteressadament participar d'aquest experiència i participar unes hores o uns dies, en una excavació en un indret espectacular".

  Pujar