elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cabanes presenta el seu calendari formatiu per al primer semestre de 2019

Cabanes presenta el seu calendari formatiu per al primer semestre de 2019

  Des de la Regidoria de Formació i Ocupació s'ha confeccionat una àmplia oferta de formació gratuïta a la carta, s'està fent un gran esforç per a detectar les necessitats formatives dels desocupats de la localitat i així poder presentar una oferta de cursos formatius gratuïts per a l'ocupació que permetrà a veïnes i veïns adquirir nous coneixements durant el primer semestre de l'any 2019.

  Durant el mes de febrer, els ciutadans de Cabanes podran realitzar dos cursos. D'una banda, el passat 16 de febrer van realitzar la segona edició del Curs per a l'obtenció del Carnet de Carretilla Elevadora. D'altra banda, el taller de Certificat Digital per a la inserció soci-laboral. Aquest és un taller destinat a totes aquelles persones que vulguen agilitar i simplificar els tràmits administratius relacionats amb la cerca d'ocupació els dies 18, 19 i 20 de febrer.

  D'altra banda, per a millorar les competències respecte a les ofertes laborals dins del sector turístic, la Regidoria de Formació i Ocupació també ha preparat un curs d'Inglés per al sector turístic (30 hores) orientat a professionalitzar a les persones desocupades que tinguen un perfil d'atenció al públic que es realitzarà al març i abril per a preparar la temporada turística. L'objectiu és millorar el nivell d'anglés, el vocabulari i expressions especifiques i perfeccionar les habilitats de comunicació.

  A causa de l'èxit d'altres edicions, es realitzaran també dos cursos per a l'obtenció del Carnet de manipulador d'aliments al març i al juny, impartit pel CdT.

  Des de de la Regidoria de Formació i Ocupació es ve apostant des de 2016 per l'alfabetització informàtica com a eina per a millorar l'ocupació de les persones així com la possibilitat d'autogestió de les ofertes laborals, també reduir la bretxa digital i que tothom, sense importar l'edat ni els recursos propis, tinga el mateix accés a la informació i a l'ocupació. Per això oferim l'II Curs d'alfabetització informàtica des de novembre de 2018 a juliol de 2019 i el Curs intensiu d'Ofimàtica (40 hores) el mes de maig.

  Finalment, la regidoria dirigida per Soledad Segarra, mancant dates oficials, també organitzarà un Cursos de Primers Auxilis, un Curs d'Educador per a col·lectius amb necessitats especials i Curs d'Educador Ambiental (Ivaj).

  Així mateix, des de l'Ajuntament s'informa que ja està obert el termini d'inscripció per als alumnes que vulguen aconseguir el certificat de l'ESO. Les classes tindran lloc en el Casal Jove els dijous a la vesprada i els divendres al matí.

  Els interessats a formar part en algun d'aquests cursos gratuïts previstos per al primer semestre de 2019 podran inscriure's en el Casal Jove de Cabanes o en el telèfon 964332275.

  Soledad Segarra, alcaldessa de Cabanes i responsable de l'àrea de formació i ocupació, va indicar que la formació per a l'ocupació és "indispensable per a la reincorporació al mercat laboral d'aquelles persones que han quedat fora del mercat".

  "Gràcies a aquests cursos a la carta moltes persones podran adquirir noves destreses professionals que els serviran per a optar als llocs de treball que les empreses ofereixen. Continuem apostant pel reciclatge de les nostres veïnes i veïns i buscant nous perfils professionals, amb la finalitat que estiguen preparats", va concloure Segarra.

  Finalment, també existeix la possibilitat de formació reglada a través de AulaMentor pel qual els usuaris, després d'abonar 24 euros per curs, poden cursar-ho còmodament des de la seua llar i examinant-se en el Casal Jove.

   

  Pujar