Castellano

Cabanes celebra les seues festes d'estiu del 2 a l'11 d'agost

Cabanes celebra les seues festes d'estiu del 2 a l'11 d'agost
  MÉS FOTOS
  Cabanes celebra les seues festes d'estiu del 2 a l'11 d'agost - (foto 2)
  Cabanes celebra les seues festes d'estiu del 2 a l'11 d'agost - (foto 3)

  La localitat castellonenca de Cabanes celebrarà les Festes en honor a Sant Joan Baptista i Sant Roque del 2 a l'11 d'agost amb una gran varietat d'activitats dirigides a tots els públics.

  Les Festes d'Agost faran que, tant veïns com visitants, gaudisquen d'unes jornades en les quals la música, les tradicions o els esdeveniments taurins, entre altres activitats, faran que el municipi gaudisca a peu de carrer al costat d'amics i familiars.

  La regidora de Festes de l'Ajuntament de Cabanes, Lidón Morralla, ha destacat i agraït a totes les associacions i col·lectius que s'impliquen en l'organització d'actes perquè sense elles les festes no serien possibles.

  Les jornades festives començaran amb la presentació del llibre “Castillo de Sufera”, de l'autor Pascual Fuster, el pròxim divendres de les 19.30 hores en el Casal Jove. Poc després, a partir de les 23 hores, se celebrarà la Nit de la Velà, organitzada per l'Associació Joves de Cabanes, en la plaça de la Casa de la Cultura i en la què els donatius aniran a parar a l'Associació d'Esclerosi Múltiple de Castelló.

  El pregó arribarà el dissabte a les 20 hores. Se celebrarà des de la plaça de la Casa de la Cultura fins a la plaça Els Hostals i comptarà amb la participació del grup de danses de Cabanes. A la nit hi haurà ball tant per a la gent més veterana amb el duo Triband com per als més joves amb l'orquestra The Luxe i la discomòbil The End.

  El diumenge, 4 d'agost, a les 19 hores se celebrarà la missa en acció de gràcies a Sant Joan Baptista i Sant Roque i, a continuació, la processó pels carrers de Cabanes. D'altra banda, la Unió Musical Santa Cecilia de Cabanes, a les 22.30 hores en la plaça de la Casa de la Cultura, oferirà el concert titulat “Clàssics del Rock i el Pop”.

  Durant el cap de setmana, l'esport també serà protagonista, ja que el dissabte es disputarà el sisé Memorial Ricardo Martín Mateu de futbol, mentre que el diumenge tindrà lloc la tirada social de guatla, organitzada per la Societat de Caçadors El Mocorró, i la X Carrera Infantil, del Club de Running Cabanes.

  Els bous, com és habitual, també tindran el seu espai destacat en aquestes festes de carrer i convivència. Les ramaderies de Miguel Parejo, Germán Vidal, Bous La Ribera SL, Tardieu Freres seran les responsables dels bous en les diferents activitats, des del bou embolat, els bous de carrer o les entrades, entre altres. 

  Els més xicotets també tindran multitud d'activitats per a gaudir de les festes d'estiu de Cabanes. De fet, hi haurà casetes de fira en la Plaça de la Constitució, festa de l'aigua en la piscina municipal, un espectacle musical infantil perquè ballen les seues cançons preferides, parcs infantils i, fins i tot, una entrada infantil pel recorregut taurí.

  Una altra de les grans cites serà la concentració i cercavila de les penyes disfressades amb ball amenitzat per la macro disco Carnavalia a partir de les 23 hores. Es premiarà la disfressa més original i la més treballada. Més tard també hi haurà més música amb la discomòbil The End.

  El tancament de les Festes d'Agost es donarà amb el castell de focs artificials, a càrrec de la pirotècnia Tomás de Benicarló, del diumenge, 11 d'agost, a partir de les 22.30 hores.

  Pujar