23 de setembre de 2020 23/9/20

Vila-real, Almassora i Borriana s’uneixen per a demanar la col·laboració de la Diputació i la Generalitat en el bus a l’UJI

Vila-real, Almassora i Borriana s’uneixen per a demanar la col·laboració de la Diputació i la Generalitat en el bus a l’UJI - (foto 1)

  Els ajuntaments de Vila-real, Almassora i Borriana s'han unit per a demanar a la Diputació implicació i ajuda i a la Generalitat que facilite els mitjans al seu abast i suport econòmic per a la creació d'una línia específica d'autobús que connecte els tres municipis amb la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló per a atendre la gran demanda d'aquesta ruta, de manera que s’adeque als horaris lectius.

  Els regidors de Joventut de Vila-real, Xavier Ochando; Almassora, Xavier Trenco, i de Borriana, Vicent Granel, s'han reunit a Vila-real juntament amb els seus respectius tècnics d'intervenció i secretaria per a tractar sobre la tramitació necessària per a la posada en marxa del servei mancomunat i donar forma a la moció que es presentarà en el Ple de les tres ciutats per a instar a ambdós ens supramunicipals a col·laborar.
  El text demana a tots els grups municipals, especialment als que compten amb diputats provincials, que donen suport a l'Ajuntament de Vila-real i a tots els consistoris implicats davant la Diputació i als qui tenen diputats autonòmics al fet que se sumen a aquesta reivindicació davant la Generalitat amb l'objectiu d'impulsar la creació de la línia d'autobús i agilitar els tràmits al màxim. Així mateix, es demana a ambdues administracions que faciliten els mitjans al seu abast i suport econòmic.

  “La trobada d'avui ha servit per a posar sobre la taula tot el treball i els tràmits realitzats al llarg d'aquest temps davant la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori -que ha reconegut la no duplicitat del servei i ha atorgat el permís per a crear-ho-, i també per a engegar els mecanismes pertinents per a la creació d'una ordenança que establisca un preu públic i, posteriorment, contractar a una empresa de transports”, afirma Ochando.

  En aquest sentit, l'edil vila-realenc assegura “per part de la Regidoria de Joventut ja hem demostrat la nostra voluntat política, però també la responsabilitat per a fer front a les despeses econòmiques que es derivaran d'aquest servei”. “Només falta que des de la Generalitat s'agiliten encara més els tràmits i que la Diputació assumisca la mateixa voluntat i responsabilitat de posar mesures i solucions concretes per al transport públic que amb altres zones de Castelló”, afig.

  Per la seua banda, Xavier Trenco ha destacat que “els tràmits estan molt avançats” i ha assegurat que “aquest autobús permetrà millorar el servei que presta Almassora, en ampliar la freqüència de pas, un fet que ho farà realment útil com a servei públic”.

  Així mateix, Vicent Granel s'ha mostrat satisfet per l'avanç en la tramitació i ha indicat que “des dels tres ajuntaments seguim treballant de la mà perquè els nostres joves puguen disposar d'aquest important servei al més aviat”.

   

   2 comentaris
  Recorder
  Recorder
  22/09/2016 05:09
  No te sorprenda

  Es muy fácil de entender, ya que todo lo hacen igual, Vicente Granel suelta una promesa sin dinero y sin competencia y al cabo de un tiempo como es incapaz de solucionar nada pide ayuda a otras administraciones, esto se llama engañar, mentir, prometer, si te das cuenta lo mismo ha pasado con el arenal sound, al final ha tenido que venir la Conselleria a solucionar el problema y cuando acaba el de Compromis vuelve a generar el problema enviándolos a san Gregori. Es lo que tenemos por desgracia.

  Pujar