28 de setembre de 2020 28/9/20

Els veïns denuncien la brutícia dels carrers de Borriana

Suciedad calles de Burriana
Suciedad calles de Burriana
  • L'Ajuntament ho atribueix a la limitació de recursos i anuncia un augment del 10% en el contracte de neteja a partir de gener

MÉS FOTOS
Els veïns denuncien la brutícia dels carrers de Borriana  - (foto 2)
Els veïns denuncien la brutícia dels carrers de Borriana  - (foto 3)

Voreres apegaloses, fanals totalment podrides per orinal dels gossos, cantonades brutes i parets tacades. Per falta de civisme, de neteja o de tots dos, la veritat és que són moltes les zones de Borriana que tenen problemes d'insalubritat, tal com han denunciat molts veïns a elperiodic.com i tal com hem pogut comprovar.

Moltes d'estes zones es troben en els barris perifèrics i afecten a zones properes a col·legis i parcs infantils, la qual cosa preocupa a molts pares. Des de l'Ajuntament de Borriana reconeixen esta falta de neteja segons zones i ho atribueixen a la mancada recursos suficients per a baldejar tots els barris. És per este motiu que les tasques se centren en les zones que més es veuen, és a dir, avingudes principals i centre.

És l'explicació que el regidor de Via Pública, Vicent Aparisi, ha donat en declaracions a este digital. Però per molt que l'equip de govern haja volgut augmentar la neteja des que va arribar al govern, la llei els impedia modificar el contracte i a més no hi havia pressupost per a fer-ho: "Quan vam arribar a l'Ajuntament vam detectar que certs temes de la neteja no estaven ben i de fet no complim la ràtio de treballadors per habitant", lamenta Aparisi.

Davant esta situació, des del consistori es va a augmentar en un 10% el contracte global de neteja i es va a reforçar el baldeig per barris a partir de gener: "Ara la cuba de neteja passa solament dos dies i no arriba a tots els barris però a partir d'ara passarà cinc dies pel que podrem tindre una planificació barri a barri de sud a nord", explica Aparisi.

Però I fins a gener? "Intentarem resoldre els problemes com puguem i baldejarem a la carta segons les queixes veïnals", explica l'edil de neteja al mateix temps que insisteix que si no s'ha fet gens abans "és perquè no teníem recursos". Des de l'Ajuntament apel·len també a el "civisme" dels veïns: "Si el fem no cap en el contenidor pot cercar un altre proper. A més no s'ha de tirar a primera hora del matí perquè està tot el dia i fa molta olor al final de la jornada".

L'Ajuntament vol instal·lar contenidors intel·ligents

Però més enllà del reforç del contracte de neteja a partir del 2018, l'Ajuntament treballa en un pla a llarg termini per a millorar el sistema de neteja en la ciutat: "Volem posar contenidors intel·ligents amb sensors i cada veí tindrà una targeta". Un projecte de Smart City i que ja funciona en altres ciutats europees.

De moment, un altre dels projectes que es planteja Borriana és augmentar el nombre de contenidors de selectiva, és a dir, de reciclatge. "No estem molt contents amb els resultats dels contenidors soterrats que, encara que l'anterior equip de govern va instal·lar amb molt bona intenció, han donat un resultat pèssim", explica Aparisi i posa com a exemple les restes de bfem que es queden al voltant quan aquests s'omplen: "Intentarem posar contenidors al voltant per a evitar açò", conclou l'edil.

 5 comentaris
el vecino de arriba
el vecino de arriba
13/10/2017 06:10
LIMPIEZA?

El concejal indica que en el centro es donde más se acentua la limpieza por ser más visible. Yo le invito a usted y su equipo de Gobierno a pasearse por el Plá (acera Caja Rural), la calle La Carrera, La Tanda, San Victoriano, Colón, Jardí, y siguientes, y verá usted en que lamentable estado se encuentran me refiero a Suciedad, Orines de mascotas, Cagadas de Mascotas, y en el Centro de la Ciudad. No se usted como lo ve, pero yo lo veo como lo que es, mucha suciedad y poca limpieza ni higiene. Luego algo está fallando ? Ahora bien todos los ciudadanos pagamos y pagamos bastante entre otras cosas para limpieza...........

Pujar