23 de setembre de 2020 23/9/20

El 'Trenet Faller' de Borriana recorrerà els monuments durant tres jornades

El 'Trenet Faller' de Borriana recorrerà els monuments durant tres jornades - (foto 1)
  • En aproximadament vint minuts, els passatgers podran gaudir de les dinou Falles en un recorregut circular per la ciutat que tindrà inici i final en la plaça Major

MÉS FOTOS
El 'Trenet Faller' de Borriana recorrerà els monuments durant tres jornades - (foto 2)

La plaça Major, on es troben els monuments de les Falles de la Vila i Centre Espanya serà el punt d'inici del "Trenet Faller" que durant els dies 16, 17 i 18 de març realitzarà periòdics recorreguts pels diferents monuments plantats als carrers de la ciutat per primera vegada en la historia. Després de la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, s'ha volgut portar la iniciativa del Trenet Faller fins a Borriana per seguir donant «major difusió i fer encara més visitables els nostres monuments fallers». Segons s'ha detallat des de la regidoria de Festes de Borriana, la de Turisme i la Federació de Falles que al costat de la Diputació organitzen la iniciativa, "calculem que en aproximadament vint o vint-i-cinc minuts es podrà completar el recorregut al voltant de la ciutat, que tindrà el seu final de nou en la plaça Major". El "Trenet Faller» seguirà el seu trajecte pel Carrer Major per passar al costat d'El Pla on estan situats els monuments de la Falla Caçadors, Club Ortega i Chicharro, per després passar al costat de la Falla del Raval i la de L'Escorredor i girar cap a l'oest pel carrer de L'Encarnació. Des d'allí es podran vore els monuments corresponents al Club 53 i a La Mota, al que seguiran el del Camí d'Onda. Seguidament passarà al costat de la Falla de Don Bosco i recorrerà l'avinguda de La Panderola per circular al costat de la Falla La Bosca. Seguirà per l'Avinguda Nules des d'on es podrà veure la Falla Garbó i continuarà fins a l'Avinguda Jaume I al costat de la qual està situada la Falla Jaume I. Després enfilarà l'Avinguda Cardenal Tarancón on es visitaran les properes Falla Cardenal Tarancón i, seguidament, la de Sant Josep. Al costat de l'Avinguda dels Corts Valencianes es podrà visitar la Falla Quarts de Calatrava, i finalment vorejarà el riu per passar al costat de la Falla Sant Blai i tornar fins a la Plaça Major. Segons ha explicat la regidora de Festes i Presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer "creiem que el Trenet Faller és una gran opció per a aquelles persones que vulguen vore la totalitat dels monuments i que, d'aquesta forma, evitaran llargs desplaçaments a peu i podran tenir una visió global de totes les nostres Falles". Els horaris en els quals el Trenet circularà per la ciutat els dies 16, 17 i 18 s'iniciaran a les deu del matí per finalitzar a les dues del migdia. A partir de les 16:00 hores es reprendran els viatges que acabaran a les 20:00 hores durant les tres jornades. A més, el mateix dia de l'estrena, el dijous 16, es realitzarà un viatge especial per a les membres del col·lectiu ACODIS i per als usuaris de la Residència de la Tercera Edat als quals es recollirà al costat del centre.

En clau de Falla

En clau de FallaEntrar en el especial
 4 comentaris
viajero
viajero
15/03/2017 12:03
Muchas gracias

Muchas gracias a la Federación y a la Diputación, lamentable que la concejalia de fiestas y de turismo no aporten nada, por no decir la de vía pública que este año no nos ha repartido ni las vallas a las comisiones, gracias por ayudar a la fiesta Tripartito, ya os queda menos.

Pujar