28 d’octubre de 2020 28/10/20
PARLE VOSTÉ

La seguretat als carrers de Burriana

Parle Vosté. Burriana opina sobre la seguretat al poble
Parle Vosté. Burriana opina sobre la seguretat al poble

  Així valoren els grups polítics la seguretat als carrers de Burriana i així ho valoren els seus veïns.

  PSPV-PSOE

  Les forces i cossos de seguretat són molt efectives, estem en bones mans

  Els Socialistes han manifestat a través del seu portaveu i regidor delegat, Javier Gual que "la Seguretat per a nosaltres és prioritària, i no és de rebut que l'oposició faça demagògia amb aquest assumpte generant una alarma imprudent. Si bé és cert que ha augmentat lleument el nombre d'infraccions comeses en 2018, també ho és que encara més s'ha incrementat el nombre de detencions, és a dir, les forces i cossos de seguretat són molt efectives perquè estem en bones mans".

  D'altra banda, Gual ha volgut destacar que "no obstant això el lleuger augment d'infraccions de 2018 respecte al 2017, seguim per davall de les registrades de 2013 a 2016, i no és una opinió, sinó una realitat objectiva. No podem sinó agrair els esforços dels cossos de seguretat i recomanar als qui juguen amb aquestes dades que ho facen amb responsabilitat i cautela, perquè amb anteriors governs el nombre d'infraccions era major".

  Compromís per Borriana

  Han augmentat les infraccions però també les detencions

  Encara que hi ha hagut un repunt enguany, les xifres continuen sent més baixes que del 2013 al 2016. Això significa que realment es continua fent un treball molt positiu per part de les forces de seguretat que es troben a Burriana i en la seua àrea. És cert que han augmentat el nombre de delictes però també l'han fet el nombre de detencions i això es deu al gran treball que s'està fent des dels diferents cossos de seguretat.

  Podem tindre la tranquil·litat que ací a Burriana hi ha un cos de Policia i Guàrdia Civil molt preparat i pensem que és una de les poblacions millor vigilades. Encara així, cal destacar que les xifres que es mostren són respecte a l'àrea de Burriana, no solament de la població. En qualsevol cas, no s'ha de fer demagògia i s'ha de donar suport a la labor que s'està fent des de les institucions i des dels cossos i forces de seguretat.

  Se Puede Borriana

  La Guàrdia Civil i la Policia municipal estan realitzant una excel·lent labor

  Des de Se Puede considerem que les decisions preses a l'ajuntament són encertades i serveixen per a la situació actual.

  No ens consta que hi haja hagut un increment notable en els índexs de delinqüència i estem segurs que si es donara realment dit augment en els índexs, es prendrien les mesures oportunes. També considerem que si hi ha una exageració en les declaracions de l'oposició, és una forma de "generar alarma" però destinada a crear malestar en la població i al mateix temps intentar atacar al govern, cosa bastant habitual però sense cap fonament. Estem en l'actualitat per davall dels índexs de delinqüència dels anys anteriors, excepte de 2017, en el qual va haver-hi un lleuger increment.

  La Guàrdia civil i la policia municipal estan realitzant una excel·lent labor en la nostra població i també creiem que la regidoria delegada en seguretat està treballant bé i la labor realitzada és bona. Sense cap dubte, es continuarà treballant dia a dia per a fer de Burriana un lloc més segur per a tots i totes.

  Partit Popular

  Burriana perd en eficàcia i gana en inseguretat

  Juan Fuster, alcaldable del PP per Burriana, ha defensat la necessitat d'organitzar els actius de la Policia Local per a aprofitar al màxim la plantilla. "Tenim professionals excel·lents. No obstant això, estan en mans d'un partit, el PSPV, que no té criteri ni projecte. I el resultat és que Burriana perd en eficàcia i gana en inseguretat".

  Des del PP, "plantegem destinar efectius a la policia de barri, reforçar els controls en els accessos i millorar la seguretat en zones de cultiu i costa". No obstant això, "ni es cobreixen les places que es queden vacants per jubilacions ni es dóna una solució al magatzem de vehicles instal·lat en la Paperera, al qual cada dia va destinada una patrulla que es resta als veïns. Perd Burriana".

  CIBUR

  Cal previndre els delictes i consensuar les polítiques de seguretat

  Burriana és una ciutat amb una gran extensió i dispersió del seu nucli de població i és evident que no pot haver-hi un policia en cada cantonada o en cada plaça, per això és molt important el tema de la prevenció. Aquestes polítiques han de ser consensuades en les Juntes Locals de seguretat, no es fa prevenció tenint al poc personal disponible en vigilàncies estàtiques de depòsits de ferralla, de places a altes hores de la matinada o en polígons industrials.

  Una altra part és el tema dels recursos humans. Burriana disposa d'una àmplia plantilla policial, no obstant això aquests recursos humans estan mal utilitzats i s'ha hagut de sol·licitar agents voluntaris per a prestar serveis extraordinaris. A part d'estudiar les causes, hem de fer un estudi de les accions encaminades a previndre tot aquest tipus de delictes, de deixar-nos de qüestions de qui competeix o a qui no, al cap i a la fi els ciutadans volen solucions als seus problemes i no que aquells que són els responsables de prendre aquestes decisions, es qüestionen si són o no de la seua competència.

  Ciutadans

  Ens preocupa l'augment de la sinistralitat i exigim al Govern que afronte el problema

  Burriana sempre ha sigut una ciutat on es podia viure tranquil·lament. Però la sinistralitat ha augmentat un 7% en l'últim any, segons xifres del Ministeri de l'Interior, sent més alta que ciutats molt més grans com València. Aquestes dades ens preocupen  Ciutadans, i van acompanyats de notícies en els mitjans de comunicació, d'agressions, ajustos de comptes i altres infraccions i delictes que generen preocupació i desconfiança en els veïns.

  Des de Cs volem conéixer que està ocorrent i exigim una millor coordinació des de la Regidoria de Seguretat i la policia Local, per a donar suport a la guàrdia civil que ha vist reduït els seus efectius durant els anys de crisi econòmica. En el cas de la policia local, només enguany, la plantilla s'ha vist minvada per la jubilació de 7 agents, sumat a algunes baixes per malaltia, deixa a Burriana en una situació delicada en matèria de seguretat.

  Des de Cs esperem que l'equip de Govern faça front a aquest problema i pose tots els mitjans necessaris per a revertir aquesta situació i tornem a ser una ciutat tranquil·la i segura.

   3 comentaris
  Un observador
  Un observador
  07/03/2019 11:03
  CREMA EN MARCHA

  No se como delante del publico alaba tanto a la Policia y en lugar de solucionarles los problemas los agrava más con orden y mando, la dictadura ya pasó, pero vd, parece seguir viviendo en ella. Esta echando a perder un Cuerpo que ha sido casi el mejor de la provincia, pero igual a Vd. eso le da igual, pasará el tiempo y Vd. seguirá en su buen vivir, pero el Cuerpo destrozado. Menudo recuerdo va a dejar. Y lástima me da ese colectivo de haber enido tan mala suerte. A ver si obra un milagro y .......

  Pujar