27 de novembre de 2020 27/11/20

La segona jornada de “Celebrant la Diversitat” plena de color i reivindicació el CMC La Mercè

La segona jornada de “Celebrant la Diversitat” plena de color i reivindicació el CMC La Mercè - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La segona jornada de “Celebrant la Diversitat” plena de color i reivindicació el CMC La Mercè - (foto 2)
  La segona jornada de “Celebrant la Diversitat” plena de color i reivindicació el CMC La Mercè - (foto 3)

  El Centre Municipal de Cultura de la Mercè de Borriana ha pres avui el relleu a l'Auditori Juan Varea com a epicentre de la programació especial que l'Ajuntament de la ciutat ha dissenyat dins dels actes de celebració del Dia de l'Orgull LGTBI. I ho ha fet amb fins a dos actes en els quals «la reclamació dels drets per al col·lectiu LGTBI segueix sent la pedra angular sobre la qual giren totes les activitats que celebrarem fins al pròxim dia 28, quan la penjada de la bandera de l'Arc de Sant Martí en la balconada del consistori tanque tota una setmana de reivindicacions», com han explicat el regidor de Cultura que ha participat en la presentació, Vicent Granel, qui ha afegit que «la dignitat que avui es reclama a Borriana, ha de ser extensible a qualsevol poble, on en moltes ocasions pot resultar molt més difícil ser transexual».

  Ha sigut l'escriptora, guionista, autora teatral i des de fa mesos, bloguera de referència, Fani Grande qui ha volgut portar fins a Borriana la presentació del seu llibre «Jo sóc així, i això no és un problema», sobre el qual ha parlat amb reflexions com que «la diferència, la diversitat és un tresor, una riquesa de la qual eixim tots i totes beneficiats, i per açò va en contra del ben de la societat tolerar actituds transfobiques». Al seu costat, el coordinadora del Grup d'Assessorament en Transexualitat i vocal de Lambda, Àlec Casanova, el tècnic superior en Igualtat de Gènere, Guillem Montoro, protagonistes del llibre, han volgut manifestar l'alegria que «suposa formar part d'una obra com aquesta, i conèixer com Fani diu, a tot tipus de persones, siga el que siga la seua condició, ja que estarem creixent com a éssers humans». Una vegada finalitzada la presentació, i a pocs metres de distància, David Trullo ha començat a explicar als i les assistents a la inauguració de l'exposició fotogràfica «Una història vertadera», les curiositats i perquès d'algunes de les instantànies més antigues de la mostra, i els ha animat a intentar distingir quins d'elles pertanyen a mitjan segle passat i quins són les que ell ha realitzat recentment, com un joc per a entendre que la diversitat sexual ha existit sempre, encara que encara quede camí per recórrer per a aconseguir la igualtat total de drets.

  Mentre en els exteriors de la Mercè les sis grans teles formaven en la façana de l'edifici la bandera Arc de Sant Martí, bona part de les persones presents en l'exposició seguien impactades i sorpreses amb les fotografies recollides per Paco Trullo en una exposició que la mateixa alcaldessa de Borriana Maria Josep Safont ha visitat amb curiositat i sobre la qual ha comentat que «té tant el vessant artístic a nivell fotogràfic com la de reivindicació de drets, i la de despertar consciències a través de fotografies que tenen tota la força de remoure l'esperit autocrític de qui les visiona».

   2 comentaris
  pplsb
  pplsb
  23/06/2017 07:06
  Qüestió de vocabulari

  Quan us faig algun comentari sobre paraules que useu al escriure un article al vostre diari mai el publiqueu. Ja sé que este tampoc será publicat, però jo m'hauré quedat content d'haver-ho intentat. Plenat? Si consulteu qualsevol versió de la flexió verbal, voreu que no existeix el verb plenar. Omplir, que no plenar, es el verb correcte. Defengam la nostra lengua.

  Pujar