elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Salvador: "El passeig ciclopeatonal del Port ens acosta als estàndards europeus de mobilitat sostenible”

Salvador: "El passeig ciclopeatonal del Port ens acosta als estàndards europeus de mobilitat sostenible”
  • La totalitat dels i les representants municipals, amb l'alcaldessa Maria Josep Safont al capdavant, reben a la consellera en el que qualifiquen com “el reflex perfecte de col·laboració i treball conjunt entre administració municipal i autonòmica”

MÉS FOTOS
Salvador: "El passeig ciclopeatonal del Port ens acosta als estàndards europeus de mobilitat sostenible” - (foto 2)
Salvador: "El passeig ciclopeatonal del Port ens acosta als estàndards europeus de mobilitat sostenible” - (foto 3)
Salvador: "El passeig ciclopeatonal del Port ens acosta als estàndards europeus de mobilitat sostenible” - (foto 4)

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat avui la ciutat de Borriana per a comprovar l'estat del passeig ciclopeatonal que unix la ciutat amb el Port i sobre el qual ha assegurat que és "el millor exemple de col·laboració entre administracions per a executar el full de ruta marcat i fer realitat la mobilitat sostenible". Amb aquest passeig ciclopeatonal s'aconseguix situar aquesta avinguda "en el segle XXI", com ha comentat.

Al seu costat, la representació municipal formada per tots i totes les membres de l'equip de govern, han pogut veure com ja ”molts veïns i veïnes de Borriana fan ús tant del carril bici com de l'habilitat per a vianants, per la qual cosa podem concloure que era una obra més que necessària per a la nostra ciutat i que serà de gran utilitat perquè aqueixa mobilitat sostenible convisca a la perfecció amb el tràfic rodat”, tal y com explicava l'alcaldessa, Maria Josep Safont. A més, també ha estat present en la visita el director general d'Obres Públiques, Carlos Domingo, qui ha seguit des de fa mesos i de forma exhaustiva les labors d'adequació i construcció de la nova avinguda. Tal com ha destacat la mateixa Consellera en finalitzar el passeig a través del carril per  vianants "és fonamental apostar per la seguretat vial, per la mobilitat sostenible i, amb aquesta actuació, col·loquem a Borriana en aqueixa xarxa ciclopeatonal que connecta Nules amb Orpesa i, a més, en el marc de les polítiques europees en matèria de mobilitat, en la iniciativa EuroVelo. En definitiva, ens estem acostant als estàndards que existeixen en altres països de la Unió Europea".

Per la seua banda, l'alcaldessa de Borriana ha volgut destacar el “perfecte enteniment” entre Conselleria i Ajuntament, “en el que és el millor reflex que el treball coordinat i la col·laboració entre institucions públiques deriva en projectes com el del vial al Port, finançat per ambdues institucions i que fa anys que era una demanda molt estesa entre la ciutadania”. A més, Safont ha posat l'accent en que “l'augment de la seguretat i l'aposta per la mobilitat sostenible eren els nostres objectius i a la vista està que hem aconseguit tenir una avinguda segura i tranquil·la per a poder desplaçar-se a través d'ella».

Un nou passeig ciclopeatonal

Els estudis d'aquest passeig ciclopeatonal s'han realitzat conjuntament entre els tècnics de la conselleria i de l'ajuntament, dues administracions han assumit aproximadament la meitat de l'execució i el cost de les obres cadascuna. L'aportació de la Generalitat ascendeix a 350.000 euros.

L'actuació s'ha realitzat entre l'avinguda Jaume I i l'avinguda Mediterrània, en l'avinguda Jaime Chicharro, i s'ha redistribuït l'espai disponible per a construir un passeig ciclopeatonal en el costat nord. Des de la rotonda on s'inicia el tram construït de doble carril bici i per als vianants, fins a la rotonda d'entrada al port de Borriana, és de 2.200 metres, en un entorn urbà residencial.

comentaris 16 comentaris
JTG
JTG
23/04/2017 01:04
Rondaa

Cuando se terminaran las rondas de salida y entrada a Burriana tanto en Nules como Almazora? Gastarse el dinero en este empastre no era necesario y los accesos a Burriana sin acabar

Pujar