4 de juny de 2020 4/6/20

PP: “El PSPV asfixia amb almoines al comerç malgrat imposar una pujada del 5% de l'IBI a Burriana”

PP: “El PSPV asfixia amb almoines al comerç malgrat imposar una pujada del 5% de l'IBI a Burriana” - (foto 1)
  • “L'acord de PSPV i Compromís per a pujar-se 100.000 euros els sous en 2019 va portar aparellat la pujada de la contribució i l'enèsim augment dels fems”

Els veïns de Burriana afrontaran la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus amb un increment del 5% de l'Impost de Béns immobles (IBI). L'acord aconseguit entre PSPV i Compromís l'any passat per a pujar-se 100.000 euros els sous portava aparellat un increment del principal impost que es cobra a la ciutadania, conegut popularment com a contribució.

L'augment del tribut arriba un moment crític per als ciutadans, molts d'ells en atur, com reflecteixen les dades del SEPE del mes d'abril, amb 2.794 famílies desocupades, i als quals se sumen els afectats per un ERTO, que a Burriana es xifren en 1.363.

Els arguments van ser exposats aquesta setmana pel portaveu del PP a Burriana, Juan Fuster, en el ple ordinari. “És un moment extremadament crític que els veïns hauran d'afrontar amb un increment de la pressió fiscal que PSPV i Compromís els imposen per a poder cobrar les seues nòmines”, exposava Fuster aquest dijous en la sessió ordinària. 

En efecte, l'augment d'un 5% del tribut no serà l'únic. Se li suma l'increment de la taxa de fems que des de 2015 “s'ha disparat per damunt del 100%”. L'arribada del PSPV a l'alcaldia i l'acord amb Compromís per a poder governar “s'ha traduït en una acanada econòmica per a les butxaques dels nostres veïns”.

Famílies que en un moment extraordinari, com el provocat per la pandèmia, “s'enfronten a una situació crítica perquè molts estan en l'atur i d'altres tenen negocis que no poden obrir però que, no obstant això, continuen costejant perquè el Govern de Pedro Sánchez no ha bloquejat el cobrament de quotes”. Des de l'Ajuntament de Burriana, “els autònoms rebran una almoina que difícilment ajudarà a la reactivació de l'economia de Burriana”. Una partida de 400.000 euros que encara, en data de hui, segueix sense unes bases perquè els interessats puguen optar a elles, ha recordat Fuster.

Pujar