30 d’octubre de 2020 30/10/20

Parle Vosté. Burriana opina sobre les falles

Parle Vosté. Burriana opina sobre les falles
Parle Vosté. Burriana opina sobre les falles

  Així viuen les falles els veïns de Burriana i així les valoren els diferents grups polítics

   Compromís per Borriana

   Quan arriben les falles un nou exercici faller arriba a la seua fi. Els intensos dies que estan a punt de començar no són sinó el colofó d'un any ple d'activitats que les comissions falleres aporten a la ciutat, i és per això que cal felicitar-les i esperonar-les per a continuar la seua tasca. Durant tot aquest exercici les comissions han realitzat tot un seguit d'actes molt visibles i multitudinaris, com ara les Cavalcades del Ninot, la Batalla de Flors, les Creus de Maig, les Exaltacions de les Reines Falleres o el cicle anual de presentacions de falles que han omplert gran part del calendari.

  Però,  a més a més, les comissions han desenvolupat activitats culturals de molta importància com ara el concurs de teatre en valencià o la publicació dels llibrets de falla, importants publicacions de caràcter cultural sobre la ciutat i que s'han vist recentment reconeguts amb quatre dels premis concedits per la Conselleria de Cultura per l'ús i promoció del valencià. Per tant, la tasca que desenvolupen les nostres comissions supera l'àmbit estrictament festiu i es mostra com una labor extraordinàriament important a l'àmbit cultural i social de la ciutat. Aquesta tasca s'ha vist encara més reforçada en aquest mateix exercici amb la posada en funcionament de l'anhelat Museu Faller, un esforç conjunt entre fallers i administració municipal que ha creat un vertader centre d'interpretació de la festa de les falles. Amb ell, s'ha creat un espai que vol ser útil per a conservar el ric patrimoni d'esta festa a Borriana, però també per a la difusió dels seus valors, uns valors que la converteixen una manifestació social i cultural de primera magnitud.

   Se Puede Burriana

   Des de Se Puede Burriana volem expressar el nostre reconeixement a totes les falles i comissions falleres de Burriana, que un any més omplen els carrers de les nostres ciutat amb els seus monuments fallers.

   Agrair, també, a totes les falleres i fallers, perquè sense el seu esforç i sacrifici no farien realitat està Gran Festa que plena d'orgull a tota la ciutadania. I sobretot, mostrar la nostra gratitud a les màximes representants Mar i Anne, que juntament amb les seues corts representen a la nostra ciutat amb els seus bells somriures i saber estar.

   El nostre grup municipal se sent orgullós de poder formar part un any més d'aquesta, la nostra festa Fallera, i de poder gaudir juntament amb les comissions falleres d'aquests dies tan esperats. Per això convidem a tota la ciutadania de Borriana al fet que isquen al carrer, gaudisquen dels magnífics monuments que s'exposaran, de la música, l'olor a traca, la festa i que participen de cadascun dels actes d'aquesta Setmana Fallera.

   Felices Falles 2019!

   Partit Popular

   Les Falles són un patrimoni viu que ens uneix i enforteix, el vincle que ha merescut la declaració universal de la Unesco. És herència immaterial, el festeig que ens ha vist créixer, l'emblema de la nostra ciutat, la identitat que ens defineix”. Juan Fuster, candidat del PP a l'alcaldia de Burriana, ha reivindicat el valor d'una festa “manifestació cultural i símbol de l'orgull d'una ciutat que ha sigut i ha de continuar sent baluard i model”. “Les Falles se senten, apassionen, són el nostre espill i la nostra tradició. Son l'ensenya d'aquesta ciutat orgullosa de la seua història que reivindica el patrimoni i el futur que mereix la grandesa d'un llegat singular, únic, emblemàtic”.

   CIBUR

   Ens trobem en ple mes de març, que s'identifica com "el mes de les Falles”. Les Falles s'han convertit en sant i senya de la nostra ciutat, així com en un motor econòmic de primer ordre i en punt de trobada social i cultural. I res d'això seria possible sense la figura del faller, que amb el seu esforç tant a nivell personal com econòmic aconsegueix que cada any uns impressionants monuments fallers òmpliguen la nostra ciutat, l'olor a pólvora i bunyols perfume els nostres carrers i el jolgori i la música s'ensenyorisca de Burriana. Des d'ací nostre més sincer agraïment i suport. I fem nostra la reivindicació fallera de despolititzar per sempre la Junta Local Fallera i que siguen sol els fallers els qui gestionen la festa.

   Ciutadans

   Com cada any, arriben les falles i els carrers de la nostra ciutat s'omplen de monuments fallers,  traques i música. Però sobretot d'humor, l'enginy i gràcia satírica dels artistes plena nostres carrers de colors i ens arranquen  somriures en cada edició. Tampoc hem d'oblidar a les nostres falleres, amb els seus vestits que són pura artesania i en els quals treballen moltes persones i famílies que any rere any aconsegueixen la continuïtat de les nostres tradicions.

   Des de Cs volem felicitar les nostres reines falleres, desitjar unes festes inoblidables a tots els nostres veïns i uns festejos segurs i sense incidents.

  Pujar