22 d’octubre de 2020 22/10/20

Multitudinària segona edició de la Cursa de la Dona

Multitudinària segona edició de la Cursa de la Dona - (foto 1)
  • Més de 800 persones participen en una cita que de nou ha recollit a través de la Fundació LeCadó fons per a noves recerques genètiques sobre el càncer de mama

Galeria de fotos
Burriana - II Cursa de la Dona
Burriana - II Cursa de la Dona
MÉS FOTOS
Multitudinària segona edició de la Cursa de la Dona - (foto 2)
Multitudinària segona edició de la Cursa de la Dona - (foto 3)
Multitudinària segona edició de la Cursa de la Dona - (foto 4)
Multitudinària segona edició de la Cursa de la Dona - (foto 5)

La segona edició de la Cursa de la Dona de Borriana ha desbordat i superat totes les expectatives que les organitzadores tenien previstes per a la cita amb l'esport i la conscienciació sobre la igualtat de gèneres. Si el passat any van ser al voltant de 400 persones les que es van sumar a la iniciativa, en aquesta ocasió les samarretes roses commemoratives de l'esdeveniment han omplert per complet bona part de l'avinguda Cardenal Tarancón després de comprovar com les inscripcions superaven les 800. Ja des d'una hora abans de l'inici de la Cursa, centenars de dones es trobaven al costat de la Piscina Municipal per participar en les activitats prèvies programades en l'escenari habilitat en l'eixida i meta de la prova. I a partir de les onze i alguns minuts del matí, les més de 800 participants enfilaven l'avinguda del Port per completar els tres quilòmetres de recorregut.

Les representants de la Fundació LeCadó que han coordinat part de l'organització de la prova, agraïen "tot el treball previ de gent com el Servei Municipal d'Esports, la Federació de Comerç, la AAVV de veïns del Port o totes les dones que avui han vingut fins a ací per seguir recolzant-nos i visibilitzant la lluita per la igualtat de gèneres". Després que Maria fos la primera en creuar la meta, i que a poc a poc les participants anaren arribant en grups fins a la línia d'arribada amb l'alegria d'haver complert una vegada més amb la seua participació en la Cursa de la Dona, ha estat Susana Pérez de la Fundació LeCadó qui ha informat des de l'escenari sobre "els més de 2.500 euros que en aquesta ocasió destinem a un nou estudi de l'Hospital Provincial de Castelló, la recerca "Desxifrant el Génoma del Càncer de Mama Hereditari", que els seus impulsors, la Doctora Maria Fonfría i el Doctor Eduardo Martínez han recollit personalment el xec al final de la prova. A més, Pérez ha volgut recordar que "durant sis anys hem recollit un total de 56.000 euros per a la lluita contra el càncer de mama en dones menors de 35 anys, i ara volem col·laborar en una nova línia de recerca com aquesta, per la qual cosa us agraïm a totes la vostra presència en aquesta segona Cursa de la Dona".

Just al costat de l'escenari, també han volgut estar presentis les diferents representants municipals de Borriana, com les regidores Cristina Rius i Lluïsa Monferrer que també han completat el recorregut al costat de l'alcaldessa, Maria Josep Safont.

Pujar