23 de setembre de 2020 23/9/20

El Mercat de la Mar iniciarà la seva activitat 'D'aquí a poc'

El Mercat de la Mar iniciarà la seva activitat 'D'aquí a poc' - (foto 1)
  • El recinte estarà tancat per evitar intrusisme i controlar les deixalles generades

MÉS FOTOS
El Mercat de la Mar iniciarà la seva activitat 'D'aquí a poc' - (foto 2)

Després de mesos d'incertesa, sembla ser que al Mercat de la Mar veurà la llum. Encara que la regidora de Comerç Imma Carda no ha volgut donar data exacta, sí que ha explicat a elperiodic.com que, tant veïns com visitants podran gaudir del mercat 'd'aquí a poc '.

Al llarg d'aquesta setmana, explicava Carda, es procedirà al tancament i al perimetratge de l'espai reservat al Mercat de la Mar, que s'ubicarà al mateix enclavament que l'anterior Mercaplaya. Es procedirà també a la senyalització dels espais que ocuparan les parades.

Aquestes noves mesures de tanca pretenen evitar que els plàstics generats pel mercat, tant les bosses de plàstic com els embolcalls dels productes, acaben escampats per la platja que -recordem- és un espai protegit.

A falta d'aquesta adequació s'han presentat més 300 sol·licituds per obtenir un lloc, de les quals s'han concedit 220 -aquelles que han complert amb tots els requisits-.

Com explicava el regidor de Participació Ciutadana, Cristopher del Moral, la proposta de tornar a tenir aquest mercat va sorgir dels Pressupostos Participatius 2016 'vam dir que entre gener de 2016 i desembre s'haurien de realitzar les tres propostes dels pressupostos participatius de l'any anterior ' i sobre el punt en el qual actualment es troba al Mercat de la Mar apunta que 'va a iniciar-se en breu, hem trigat bastant temps a poder remunicipalitzarlo '.

'Malentès ' amb els comerços de Borriana

Els comerços de Borriana demanaven tenir parades per poder donar sortida als seus productes també en el mercat dels diumenges al matí, tot i que, segons Imma Carda aquesta opció no és possible sense que els comerciants estiguen en possessió d'una llicència de venda ambulant.

Tot i que en el seu dia alguns comerços van presentar una sol·licitud adreçada a l'Alcaldessa i Regidors, la creença que per ser comerços de Borriana

tindrien un espai reservat al Mercat de la Mar, segons Carda 's'ha tractat d'un malentès ' ja que 'ens regim per l'ordre que hi ha de venda ambulant '. La regidora defensa que fer-ho d'una altra manera seria perjudicar aquells que només es dediquen a la venda ambulant.

Respecte a la competència amb el mercat de Mascarell, Imma Carda espera una afluència de gent molt positiva ja que, sobre la iniciativa, indica que ha estat una forma de donar resposta a unes necessitats. 'D'uns venedors que volien continuar venent els diumenge i també una resposta a gent que era assídua i que vol continuar sent assídua ' a la ciutat. Ha posat èmfasi, també, en què el Mercat de la Mar de Borriana establirà més parades, a més d'un espai agradable envoltat d'altres atractius com el mar, cafeteries...etc.

 3 comentaris
burisana12345
burisana12345
23/11/2016 11:11
PERO CON EL ARENAL SOUND VAN MUY RAPIDOS POR QUE SERA?

depende de que temas van despacio o invierten mucho tiempo como el arenal sound por que sera? se les ve el plumero cuanta corrupcion en la politica

Pujar