17 de gener de 2021 17/1/21

L'alumnat del Mòdul Superior d'Artista Faller exposen els seus treballs

L'alumnat del Mòdul Superior d'Artista Faller exposen els seus treballs - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'alumnat del Mòdul Superior d'Artista Faller exposen els seus treballs - (foto 2)
  L'alumnat del Mòdul Superior d'Artista Faller exposen els seus treballs - (foto 3)
  L'alumnat del Mòdul Superior d'Artista Faller exposen els seus treballs - (foto 4)

  Com ja és tradició a Borriana, l'alcaldessa, Maria Josep Safont, al costat de l'edil de Cultura, Vicent Granel i una representació tant de regidores municipals com de la direcció de l’IES Jaume I, amb la seua directora, M. Carmen Usó al capdavant, han estat presents en l'acte d'inauguració de la mostra dels treballs realitzats pels estudiants del Mòdul Superior d'Artista Faller i Construcció d'Escenografies que s'imparteix en l'IES Jaume I de la ciutat.

  Situats a la Sala d'Exposicions del Centre Municipal de Cultura de la Mercè, els treballs consistien en una combinació de les diferents tècniques apreses durant els cursos dels quals consta el Mòdul Superior. Cadascun dels nou alumnes del primer curs que han participat d'aquesta exposició disposen del seu espai individualitzat on mostren tres tipus diferents dels treballs que han realitzat durant l'any. Així, cadascun dels fons d'escena elaborats pels alumnes del mòdul comptava amb els dissenys i esbossos realitzats en paper i directament lligats amb la temàtica que cadascú havia triat, una segona peça en forma de careta o màscara en la qual els artistes han utilitzat diferents tècniques pictòriques o de construcció, i una tercera on directament es podia observar el “ninot” faller que tots han creat durant els últims mesos.

  Els artistes participants en aquesta primera part de la mostra han sigut Josep Mestre, Raúl Borrás, Àngels Mestre, David López, Pablo Martínez, Marta Palanca, Lluís Ambou, Majo Pardo i Jorge Garcia. I al costat d'aquesta primera exposició, se situa la de l'alumnat de segon curs, que en aquest cas presentaven fins a dues pintures i una sèrie en forma de baix relleu, una combinació que han presentat Óscar Fuentes, Natalia López, Mari de la Fuente, Ivan Llidó, Carlos Sevilla i Attila. Així, cadascun dels i les artistes que exposen en la mostra que ha sigut inaugurada en el CMC La Mercè va fer una breu explicació als representants municipals i aquells veïns i veïnes que van voler estar presents en la inauguració, sobre les motius que els han portats a triar una determinada temàtica per al seu conjunt de treballs, o quines tècniques concretes han triat per a elaborar els “ninots” exposats. Fins i tot preguntats per la mateixa alcaldessa i els i les representants municipals, explicaven les motivacions que, en el seu moment, els van portar a cursar el Mòdul Superior d'Artista Faller i de Construcció d'Escenografies.

  A més, al costat de les obres de l'alumnat dels dos cursos del Cicle Superior d'Artista Faller, també s'ha pogut gaudir d'una mostra del treball que l'alumnat de l'altre dels mòduls relacionats que s'imparteix en l'IES Jaume I, el Grau Mitjà de Fusteria i Moble, ha realitzat durant els últims mesos.

  Pujar