28 de novembre de 2020 28/11/20

L’Ajuntament de Burriana estudiarà la seguretat en la zona de l'avinguda Cardenal Tarancón

L’Ajuntament de Burriana estudiarà la seguretat en la zona de l'avinguda Cardenal Tarancón  - (foto 1)
  • Així ho ha anunciat el regidor d'Interior després de l'últim succés que ha tingut lloc en l'avinguda

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Burriana estudiarà la seguretat en la zona de l'avinguda Cardenal Tarancón  - (foto 2)
L’Ajuntament de Burriana estudiarà la seguretat en la zona de l'avinguda Cardenal Tarancón  - (foto 3)

L'Ajuntament de Burriana està estudiant la possibilitat de fer un pla integral de seguretat vial en l'entorn de l'avinguda Cardenal Tarancón, punt en què la setmana passada perdia la vida un menor al ser enrotllat quan creuava un pas de zebra. Així ho ha avançat el regidor d'Interior i Seguretat, Javier Gual, en declaracions a elperiodic.com.

Un estudi que, en tot cas, correspon als tècnics municipals dur a terme: "El polític és qui ha d'acabar prenent la decisió però abans s'han d'emetre els corresponents informes", ha dit respecte d'això l'edil d'Interior.

Pel fet que el succés és recent i que molts dels regidors es trobaven fora per Setmana Santa, el tema està encara sobre la taula i no s'han donat detalls sobre les possibles solucions: "Esta demà hem tingut Junta de Govern Local i potser en les pròximes hores tinguem alguna cosa a dir però en este moment no podem avançar más", ha dit Javier Gual.

Que és necessari estudiar la seguretat en l'avinguda és un punt en el que tots els grups coincidixen, tant en l'equip de govern com en l'oposició. En el que també coincidixen és en que l'actualitat de l'assumpte degut a la recent tragèdia no és un tema polític ni que haja de generar conflicte, tal com defén Juan Fuster, portaveu municipal del Partit Popular: "Hem de reunir-nos tots els grups polítics i veure quines mesures es poden complementar però en qualsevol cas estic convençut de que l'equip de govern serà sensible amb el tema i ells mateixos plantejaran la necessitat d'un estudi".

Entre les mesures que reclamen des de l'IES Llombai, centre a què pertanyia el menor atropellat, està la d'instal·lar un semàfor en la zona. Però els polítics entenen que el tema és més complex i va més enllà d'una sola senyalització: "Jo entenc perfectament el malestar però és cert que esta avinguda té mala solució. Si cal posar un semàfor cal instal·lar-los en tots els passos de zebra o, almenys, en l'inici i en el final de l'avinguda", explica Mariola Aguilera des de Cibur.

Des del Partit Popular van més enllà i plantegen la possibilitat que l'estudi s'encarregue a especialistes tècnics en el tema: "Es pot buscar persones que tinguen major experiència en altres ciutats i puguen determinar quines són les millors mesures en cada cas", detalla Javier Gual.

Un altre punt en el que també coincidixen des de l'oposició és en la necessitat de respectar els límits de velocitat, algo que no complixen molts dels vehicles que circulen per l'avinguda Cardenal Tarancón: "La millor mesura de seguretat és que es respecten els límits", argumenta Juan Fuster, idea que també reforcen des de Cibur: "L'Ajuntament pot posar cent mesures distintes però no servixen de res si no es respecten les normes".

A curt termini, una possible solució que planteja Cibur és augmentar la presència policial en la zona de l'IES Llombai: "El que no pot ser és que hagen tres passos de zebra i només un amb vigilància policial, hi ha una clara falta de presència policial en la zona", lamenta Mariola Aguilera. En tot cas, totes estes mesures i reflexions les plantejaran des de l'oposició en la pròxima Comissió d'Interior que tindrà lloc este dijous al matí.

 13 comentaris
Paquito
Paquito
27/04/2017 08:04
Hasta que no pasa algo...

Como siempre, hasta que no pasa una desgracia no se pone remedio... me parece muy bien poner un semáforo en el paso de peatones, ya debería de estar puesto desde hace años, que pongan badenes y señales luminosas en los demás, para que los vehículos reduzcan velocidad, pero los peatones también se han de concienciar, yo desde que conduzco me he dado cuenta de que como peatón me ponía en peligro innecesariamente. Hace unos días me cruzó corriendo un grupo de chiquillos a 2 metros del paso de peatones... tanto les cuesta pasar por él??? yo nunca he ido por la acera en bicicleta, ni he cruzado con ella por un paso de peatones, y soy de la época en que no existía la educación vial en los colegios como ahora, algo falla...

Pujar