19 de setembre de 2020 19/9/20

L'Ajuntament de Burriana és dels més transparents de la província de Castelló

L'Ajuntament de Burriana és dels més transparents de la província de Castelló - (foto 1)
  • Se situa en segona posició després de la ciutat de Castelló amb un 65,38%

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Burriana és dels més transparents de la província de Castelló - (foto 2)
L'Ajuntament de Burriana és dels més transparents de la província de Castelló - (foto 3)

Burriana es troba entre els municipis amb major transparència en els seus ajuntaments de la província de Castelló. Així ho ha analitzat el Observatorio sobre Transparencia, Gobernanza y RSC de les administracions públiques de la Universitat CEU Cardenal Herrera.

El percentatge de transparència amb el qual conta Burriana és del 65,38% i únicament és superat per Castelló, que compta amb un 67,31%. Aquestes dades han sigut el resultat d'una anàlisi de 52 indicadors classificats pels següents apartats: Qui són els representants polítics?, xom gestionen els recursos col·lectius?, com gestionen els recursos econòmics?, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió sobre els recursos col·lectius?, i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?

Després de Castelló i Borriana es posicionen Almassora amb un 55%, Benicàssim, Vila-Real, Onda amb un 50%, Vinaròs amb un 48%, Benicarló amb un 36%, Nules amb un 32% i l'Alcora amb un 28%.

En termes autonòmics, solament la ciutat de València aconsegueix el nivell d'excel·lència en transparència amb un 84% de compliment dels indicadors. Segons el Observatorio sobre Transparencia, Gobernanza y RSC de les administracions públiques, els municipis amb menor grandària registren un percentatge més xicotet quant al compliment dels indicadors D'aquesta manera, la grandària dels municipis influeix en l'estudi. No obstant açò, el partit polític que governa el municipi no influeix en el resultat.

L'Observatori ha fet ús del Mapa Infoparticipa (mapainforparticipa.com), proporcionat per la Universitat Autònoma de Barcelona, per a incloure els municipis amb més de 10.000 habitants a la Comunitat Valenciana i realitzar l'estudi. Després d'aquest estudi, l'observatori continuarà amb la inclusió dels municipis de menor població a aquesta.

 1 comentari
uoi8o9'0'
uoi8o9'0'
15/11/2018 11:11
que ridiculez que la transparencia se mida en porcentaje

la transparencia en el ambito politico deberia ser del cien por cien y el porcentaje no deberia ser inferior a eso porque se manejan los dineros de todos los ciudadanos y si burriana va por detras de castellon y hablamos de porcentajes del 65 por ciento madre mia dios nos pille confesados de los trejemenejes de los ayuntamientos en general y aqui en burriana la transparencia es cero en temas muy importantes para burriana como el festival arenal sound y otros tema por que sera?

Pujar