20 de gener de 2021 20/1/21

Un jove de Burriana se salta el confinament i protagonitza una persecució policial

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu
  • La Policia Local ha denunciat a 164 veïns per ser al carrer sense justificació, alguns han arribat a fer festes a casa amb amics

Conductes gens exemplars, que demostren la insolidaritat de moltes persones i que, encara que cada vegada menys, es continuen repetint. La Policia Local de Burriana ha denunciat a 164 persones per incomplir les mesures de l'estat d'alarma i realitzar activitats no emparades en el mateix durant les dues setmanes que està en vigor el Reial decret.

Entre els incidents més lamentables està el que va protagonitzar un jove de 20 anys dissabte passat a la nit. No sols es va saltar el confinament sinó que va fugir de la Policia quan va ser interceptat i va protagonitzar una fugida fins a ser atrapat pels agents, tal com han confirmat fonts municipals a elperiodic.com.

Els fets van succeir al carrer Sant Cristina i la Policia ho ha denunciat per desobeir “de manera greu el compliment de les mesures de confinament establides en el Reial decret dictat pel Govern d'Espanya”.

Altres successos lamentables que s'han produït aquests últims dies a Burriana, tal com ha pogut saber aquest digital, estan les festes que han organitzat alguns joves a casa o al carrer per a reunir-se així com molts casos en els quals la gent ix a passejar sense justificació.

Aquestes denúncies seran tramitades per la Subdelegació del Govern a Castelló, que determinarà també la quantia d'aquestes. Cal recordar que l'import de les multes oscil·la entre 100 i 600 euros en les infraccions lleus, i 601 a 30.000 euros per a les greus, d'acord amb la Llei orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana. Tot això sense perjudici de la instrucció de diligències a les quals pogueren donar lloc.

En aquest operatiu treballen conjuntament en el municipi la Policia Local i la Guàrdia Civil i vigilen que la ciutadania de Burriana complisca el confinament i només isca de les seues cases en les excepcions contemplades, tant a peu com en vehicles, realitzant controls aleatoris a aquest efecte.

Cal prendre consciència de la dimensió d'aquesta emergència

D'altra banda, s'ha reclamat a la ciutadania “responsabilitat, sensatesa i solidaritat” i s'ha sol·licitat que totes les persones que “prenguen consciència de la dimensió d'aquesta emergència sanitària i pensen en les persones que aquests dies es juguen la vida pels altres”, per tant que, en conseqüència, “es conduïsquen amb bon judici i sentit comú”.

Per això, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local s'ha instat als veïns i a les veïnes del municipi a “complir les restriccions de mobilitat, que es queden a casa i només isquen en les excepcions contemplades en la normativa vigent”.

Pujar