21 de gener de 2021 21/1/21
EXCLUSIVA

La Generalitat destina només 62.000 euros en els seus pressupostos a Burriana: "És una burla”

Imatge d'arxiu d'una visita del Consell a Burriana
Imatge d'arxiu d'una visita del Consell a Burriana
  • L'alcaldessa rebutja l'assignació per a Burriana de tan sols 62.350 euros quan la Generalitat destinarà a la província uns 146 milions d'euros

  • “Som el tercer poble més important de Castelló i ens consta que altres poblacions rebran grans inversions”

“Són una burla”. Amb aqueixa expressió descriu l'alcaldessa de Burriana, Mª Josep Safont, els pressupostos que la Generalitat té previst destinar a la localitat en el 2021. Elperiodic.com ha entrevistat la primera edil després que aquest matí arribara a l'Ajuntament l'esborrany d'aquests comptes que -encara que no definitives- ascendeixen al principi a tan sols 62.350 euros.

És una quantitat mínima si es té en compte que la província rebrà més de 146 milions d'euros l'any vinent i, de fet, des del PSOE de Castelló s'ha defensat públicament en diverses ocasions que és una de les partides més importants que mai haja rebut la província, un 7,3% més que l'any anterior.

Per aquest motiu, l'alcaldessa de Burriana no entén “com s'ha quedat en aqueixa miserable quantitat” la partida destinada a la tercera localitat més important de la província de Castelló: “Tenim un projectes previstos o en marxa i necessitaríem una inversió molt important en alguns temes com sí que ens consta que es farà en altres pobles”, lamenta l'alcaldessa.

Entre els projectes que demanava l'Ajuntament i que es van abordar en una reunió amb representants de la Generalitat que es va qualificar com a positiva per l'acostament entre totes dues parts, està el caragol d'arquímedes per a alleujar les inundacions que es produeixen en la zona de la Serratella; la passarel·la definitiva en el Clot de la Mare de Déu, la ronda de la CV 18, el projecte Burriana Port Ciutat o el Museu de la Taronja.

Però els pressupostos del 2021 s'han oblidat totalment d'aqueixos comptes perquè tan sols contemplen 42.000 per a reparar unes casetes de pesca, 10.000 euros per a reparar el moll de Llevant i altres 10.000 euros per a redactar el projecte d'obra de Burriana Port Ciutat: “No és que no hagen afegit algun dels projectes que demanàvem sinó que els que venien en el primer esborrany han disminuït la seua partida”.

El caragol d'arquímedes, un projecte molt important per a alleujar el problema d'inundabilitat que pateix part de la costa de Borriana suposa uns 700.000 euros. Una altra de les demandes passa per construir una passarel·la en el Clot, zona que també pateix durament les conseqüències de la pluja. Per a escometre aquest projecte es necessiten uns 400.000 euros.

Són dos exemples de les necessitats que reclamen des de l'Ajuntament de Borriana i que suposen, sens dubte, un xoc de trens entre membres d'un mateix partit ja que l'alcaldessa socialista rebutja uns comptes que, no obstant això, des de la seua formació provincial defensen aferrissadament. Però més enllà dels colors polítics, està la defensa dels ciutadans i, en aquest cas, l'alcaldessa insisteix que els projectes previstos són necessaris: “No sé per què aquesta ridícula quantitat però estem demanant explicacions”.

Pujar