elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fiscalia demana arxivar la causa pel PAI Sant Gregori

La Fiscalia demana arxivar la causa pel PAI Sant Gregori
  • En ella s'investiga a diversos regidors, entre ells l'alcaldessa de Burriana

El ministeri Fiscal ha sol·licitat que s'arxive la causa en la qual s'investigava la reactivació del projecte PAI Golf Sant Gregori després que alguns membres de la plataforma 'Per un Sant Gregori legal’ presentaren una querella per prevaricació. Arran d'aquesta denúncia s'estava investigant a alguns regidors de l'Ajuntament de Burriana, entre ells l'alcaldessa, Mª Josep Safont.

En l'escrit que acaba de conéixer-se i al qual ha tingut accés elperiodic.com, el fiscal considera que aquesta prevaricació no existeix. En concret, esgrimeix que “no pot concloure's que existisca una il·legalitat grollera, evident i palmària totalment aliena a l'ordenament jurídic sense possible interpretació conforme al mateix, requisit per a afirmar la presència de l'al·legada prevaricació”.

Cal recordar que en la denúncia presentada per alguns membres de la plataforma 'Per un Sant Gregori legal’, s'acusava de prevaricació als regidors que van votar a favor de l'acord transaccional que es va signar amb l'empresa fa uns mesos. En concret, la possible prevaricació se centrava en l'Acord Plenari per a retornar la condició d'agent urbanitzador a l'empresa, per a això es van realitzar diversos informes, alguns desfavorables i uns altres a favor.

“Examinada la causa cert és que la resolució va comptar amb l'informe desfavorable dels tècnics municipals però també va comptar amb un informe tècnic jurídic favorable que va servir per a fonamentar la resolució”.

Per tots aquests motius, el Fiscal demana que s'arxive la causa. Es pot interposar recurs en el termini de tres dies tenint en compte que agost és un mes inhàbil. Fuentes de l'entorn dels denunciats mostren la seua satisfacció perquè aquesta causa pot no seguir avant.

 

Pujar