15 d’agost de 2020 15/8/20

Les festes de la Misericòrdia de Burriana, en l'aire a l'espera del que diga Sanitat

Les festes de la Misericòrdia de Burriana, en l'aire a l'espera del que diga Sanitat - (foto 1)
  • “Això és massa important com per a prendre una decisió i en aquests moments no tenim totes les garanties”, reconeix l'alcaldessa

 Burriana no sap encara se celebrarà o no les festes de la Misericòrdia que tenen lloc a principis de setembre. Mentre esdeveniments com l'Arenal Sound ja han confirmat la seua suspensió aquest any degut a la crisi sanitària, l'Ajuntament estudia la manera de poder celebrar-les de manera segura.

Però no és una qüestió fàcil, reconeix l'alcaldessa de la localitat, Mª Josep Safont, qui detalla que han demanat a la conselleria de Sanitat unes directrius per a analitzar la seua viabilitat: “Volem fer les festes però necessitem saber en quines condicions. Estem esperant a la contestació de Sanitat però és una situació complicada perquè no poden informar ara al juny sense saber el que puga passar al setembre”, ha explicat Safont en roda de premsa aquest divendres.

L'alcaldessa posa com a exemple els rebrots i focus controlats que estan donant-se en diferents punts d'Espanya i en altres països europeus: “No podem jugar-nos res, això és massa important com per a prendre una decisió amb totes les garanties i en aquest moment no les tenim”. De fet, la regidoria de Festes està tenint contactes amb les penyes, les federacions taurines i altres associacions festives per a veure com podrien realitzar-se: “Hi ha localitats que estan plantejant ubicacions tancades amb aforaments reduïts però per a un centenar de persones. A Burriana, durant les festes es congreguen milers de persones per això és diferent i s'ha de replantejar tot”.

Tal com els va avançar elperiodic.com, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer està buscant possibilitats de cara al futur “perquè no podran ser com sempre i em consta que estan celebrant reunions per a avançar en el tema”, detallava la primera edil. De moment, no hi ha cap anul·lació però tampoc s'ha tancat el tema.

Entre les possibilitats que es plantegen, és la d'adaptar els esdeveniments a les circumstàncies sanitàries i que les cites lúdic-festives se celebren d'una altra forma. Són molts els pobles que han anunciat ja que no celebraran les seues festes aquest estiu encara que molts deixen oberta la porta a xicotets esdeveniments per a dinamitzar, d'alguna forma, l'activitat social i cultural del municipi. Caldrà esperar a veure l'evolució de la pandèmia que serà determinant en les decisions de les pròximes setmanes.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar