15 de gener de 2021 15/1/21
ENTREVISTA

Fauna Vip Band: “Som una banda nova, però amb molta experiència darrere”

Fauna Vip Band: “Som una banda nova, però amb molta experiència darrere” - (foto 1)
  • Naix una nova banda de rock-pop Burriana

MÉS FOTOS
Fauna Vip Band: “Som una banda nova, però amb molta experiència darrere” - (foto 2)
Fauna Vip Band: “Som una banda nova, però amb molta experiència darrere” - (foto 3)

Fauna Vip Band és una nova banda de música que s'ha creat fa a penes 3 mesos en la localitat castellonenca de Burriana. Un estil rocker i moltes ganes d'arribar molt lluny és el que caracteritza a aquest nou grup. Des de elperiodic.com hem pogut parlar amb tres dels seus cinc components, els qui ens han comptat la seua trajectòria professional i quins són els seus objectius.

Quins són els vostres orígens?

Javi és de Castelló i toca la trompeta en el grup; Guillermo és de Burriana i toca la bateria; José Andrés és de Burgos, però també de Castelló, i toca el baix; David és d'Almassora i toca la guitarra i, finalment, està Jess, qui ha sigut l'última a arribar i la qual és la veu principal de la banda.

Ara en el grup som cinc components, però abans érem quatre. Nosaltres tocàvem tots junts en una altra banda, però ens va deixar el cantant. A partir d'ací, decidim tirar avant i buscar a una altra persona que el substituira. Decidim provar i, després de diversos candidats, ha arribat Jess, la qual canta bé, té experiència i, sobretot, moltes ganes.

A poc a poc hem anat avançant i fent un nou estil diferent al de l'altre grup, intentant passar pàgina i creant cançons originals, les quals són compostes per José Andrés i Guillermo. Fem versions que ja fèiem abans i també perquè estan relacionades amb la ideologia del grup. Intentem provar nous estils i nous ritmes, com el reggae, però, encara així, hem decidit fer rock-pop.

A què us dediqueu?

Javi s'està preparant per a les proves d'accés de la universitat per a fer un màster. José Andrés és dissenyador gràfic; és qui fa el muntatge dels vídeos i depura els sons. Guillermo fa 20 anys que es dedica només a la música. Ha explicat que compon per als uns i els altres, va tocant per ací, etc. Jess és professora d'institut i David és comercial.

La veritat és que tots tenim una llarga trajectòria musical, però ho hem abreujat. Nosaltres quatre fa 15-16 mesos que ens coneixem del grup anterior, però ara el que volem és donar-nos a conèixer perquè som una banda nova, però amb molta experiència darrere.

Estem intentant fer una cosa nova, divertir-nos, arribar a la gent i, sobretot, donar-nos a conèixer. De moment només hem fet un parell d'actuacions, però ja tenim programades unes quantes més. En l'altre grup sí que era més complicat buscar concerts, però en aquest, hem fet dos i ja tenim 4 planejats. La veritat és que abans no ho compraven tan fàcilment.

Com va sorgir el nom de la banda?

José Andrés ha afirmat que venia d'assajar i que no parava de pensar amb el nom que podien posar al grup. Va suggerir posar Fauna Vip Band i als seus companys els va agradar tant que no s'ho van pensar dues vegades.

Què us va portar a crear el grup?

Sobretot, l'eixida del cantant. Nosaltres ens portem tan bé que amb una simple mirada sabem com van les coses. Quan va marxar l'altra persona, pensem per què deixar-ho? Doncs bé, decidim buscar una solució ja que era impossible deixar-ho. Ens preguntem que havíem de fer per a tirar avant i estar tots junts. I ací estem, continuant treballant.

Si tenim una cançó nova, la muntem de seguida. A pesar que la gent estudie o no estudie música, la cançó està preparada d'un assaig a un altre, i això potser altres grups no ho fan. Estem tocant molts anys tots i la veritat és que quan portes tants anys treballant en una cosa, sense adonar-te les coses ixen ràpid i bé.

Quin tipus de música toqueu?

Rock-pop. Intentem arribar a la gent d'una forma estàndard, però és molt difícil ja que hui dia no hi ha forma estàndard. Fa anys s'escoltava això o allò, però hi han tants estils que ja no hi ha una forma estàndard. Però el rock-pop és el que defensem i intentem arribar a la gent. Tornades senzilles i ràpides. La música a vegades està molt cultivada, però hi ha altres casos en els quals ens ix bé perquè ja sabem fer-ho a hores d'ara.

Què voleu transmetre amb les vostres cançons a la gent que us escolta?

Alegria, llibertat, festa, jovialitat, il·lusió i reivindicació social. Guillermo va compondre una cançó sobre els periòdics, la qual és el típic comentari social del que passa al carrer, no és cap denúncia.

Escrivim cançons originals que no siguin de ningú. A vegades ens valem d'altres cançons d'altres grups, ja que, si tries una cosa nova, la gent es queda estranyada fins que acaba agafant-li el puntet. Així que també utilitzem a gent molt coneguda.

També cal destacar que no tenim cap cançó en valencià, però pensem que estaria bé. És com un repte.

Com veieu la situació cultural a Burriana?

De moment, està estancada. És molt difícil. Però, per exemple, en la banda filharmònica cada vegada hi ha més xiquets. Algun dia Burriana guanyarà el festival de les bandes de música.

Nosaltres mirem a nivell nacional, però com estem començant hem de recórrer a la província i ja d'ací, passet a passet, anirem veient que és el que passa, a pesar que està en un moment difícil.

Us donen suport des de l'ajuntament?

Ara mateix encara no. De moment només tenim dos concerts a la nostra esquena, no som coneguts. El Casal Jove està molt bé, és nou i és un gran suport per a la música. Estem molt contents de moment. L'ajuntament té ganes que la música seguisca avant. Hi ha gust per la música i això és així.

Com us veieu d'ací a uns anys?

Si continuem assajant tots els dies, doncs segur que millor per a així anar tots els dissabtes de concerts per ací. La veritat és que amb els tres mesos que portem, com seguisca a aquest ritme, tindrem molts concerts per davant.

 

Esforç i ganes són dues característiques que no li falta a aquest nou grup. Els components de Fauna Vip Band animen a tots a anar als seus pròxims concerts, els quals tindran lloc el pròxim dia 23 de novembre a Almassora (Pub Indalo) i el dia 7 de desembre a Borriana (Pub El Holandés Errante).

Pujar