26 de setembre de 2020 26/9/20

El PP exigeix tractaments aeris contra el mosquit per a evitar una altra alerta sanitària a Burriana

El PP exigeix tractaments aeris contra el mosquit per a evitar una altra alerta sanitària a Burriana - (foto 1)
  • El PP eleva al ple una proposta en la qual requereix la intervenció de Diputació i Consell “per a combatre la plaga amb les solucions que el PSPV exigia en 2014”

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana elevarà al ple de demà dijous una proposta per a exigir al PSPV solucions urgents per a combatre la plaga del mosquit. “En 2014, l'actual responsable de Via Pública, Vicente Aparisi, assegurava que les solucions passaven per les fumigacions àrees. Després de 5 anys en el govern, no entenem a quina espera”.

Des del PP, Consuelo Suay, regidora a l'Ajuntament de Burriana, reclama solucions. “Estem en una situació molt crítica pel fet que en els últims anys el mosquit ha anat guanyant terreny i reforçant-se. És necessari actuar sense dilació per a evitar una altra alerta sanitària que complique encara més el ja tràgic escenari provocat pel coronavirus”.

Per a Suay, “els veïns esperen que les administracions actuen. No obstant això, sembla que el PSPV, tant a l'Ajuntament, com en Diputació i en el Consell, segueixen sense fer el pas”. Precisament, la moció del PP defensa una actuació coordinada i recursos de tots els estaments públics per a actuar contra aquest dípter.

“No eixirem d'aquesta situació si no hi ha convicció, inversió i treball coordinat”, ha assenyalat Suay. Per això, “perquè els nostres ciutadans no han de continuar patint les conseqüències de la inacció de les administracions públiques, és urgent actuar per a frenar aquesta plaga que amenaça amb arribar a centres de salut per la virulència de les picades”.

D'antuvi, “la problemàtica ja ha generat situacions crítiques a les terrasses, on molts clients denuncien que acaben crivellats per l'insecte”. Una circumstància que repercuteix “directament sobre els comerços, que han vist durant mesos suspesa la seua activitat i ara que poden obrir parcialment el seu negoci es troben amb un enemic que provoca molèsties entre els clients”. “Cal actuar ja, les solucions les coneixia Aparisi fa sis anys. No sabem a quina espera per a aplicar-les”, ha manifestat la regidora.

Pujar