2 de desembre de 2020 2/12/20

EUPV exigeix solucions als impagaments als treballadors de la neteja de la residencia de Borriana

EUPV exigeix solucions als impagaments als treballadors de la neteja de la residencia de Borriana - (foto 1)

  Durant els últims mesos dotzenes de treballadors i treballadores de Borriana estan patint "una gran injustícia" en no rebre el seu salari per fer el treball de neteja a la Residencia de la Tercera Edat de Borriana, de titularitat pública però gestionada per una empresa privada.

  Els treballadors d'Acister duen entre un i tres mesos de retards en el pagament de les seues nòmines sense que la Conselleria de Benestar Social "ni cap administració pública faça absolutament res per posar-hi solució inmediata (en el millor dels casos anuncien el canvi d’empresa en finalitzar el contracte actual però res a favor d’obligar al pagament dels deutes als treballadors per part d’Acister)".

  Davant aquest fet des d'Esquerra Unida del País Valencià a Borriana "exigim una solució immediata a aquest problema i que els treballadors deixen de ser les víctimes d'un sistema de privatitzacions impulsat pel PP en governs anteriors i que ara el nou Govern Valencià manté sense solució (de fet la que anuncia Benestar social es canviar una empresa explotadora per un altra nova i poc més)".

  "L'Ajuntament no pot continuar ocultant el problema"

  "Des del nostre punt de vista és imperdonable que l'equip de Govern municipal no done suport a les protestes justes i legals d'estos treballadors i treballadores que són veïns de la ciutat i que estan patint una situació dramàtica per culpa d'una administració passiva i insensible".

  El mateix equip de govern de Borriana, format pel PSOE, Compromís i Se Puede Burriana, "ha evitat donar suport públic a les protestes en una clara mostra d'insensibilitat cap a aquesta gent. Alcaldessa i regidors no han dubtat aquests dies en posar davant les càmeres a festes i concerts donant una imatge de Borriana un tant "idíl·lica" però encara estan per anar a donar suport als treballadors d'Acister quan ixen al carrer a demanar els seus drets. Una vergonya segons pensem des d'EUPV Borriana ja que la primera administració, la local, ha d'estar allí a on pot resultar d'utilitat als veïns i veïnes de Borriana".

  Segons hem pogut saber des d'EUPV els treballadors d'Acister que es manifesten davant el seu centre de treball cada setmana "han rebut "instruccions" per part d’alguns alts carrecs municipals per tal que no isquen a protestar més enllà del carrer d'enfront de la Residencia de la Tercera Edat. Considerem que si això s'ha produït tal com ens conten els afectats l'actitud del nostre Ajuntament és doblement vergonyosa i submisa a la Generalitat (potser perquè li deuen el gran favor d'haver intermediat per fer l'Arenal Sound salvant la situació d'il·legalitat en la qual és posava l'alcaldessa signant una autorització sense l'aval dels tècnics municipals?)".

  Esquerra Unida del País Valencià a Borriana "dona i donarà suport als treballadors i treballadores d'Acister fins que el seu problema estiga resolt satisfactòriament pels seus interessos, ja que ells i elles són les víctimes d'un sistema de gestionar els serveis públics gangsteril i que només busca el benefici de quatre aprofitats (amb el vist-i-plau d’una administració fluixa i que no té en la defensa dels treballadors i la gent del carrer el seu principal objectiu)".

  "Ens sembla vergonyós que els estiga passant tot això però és més vergonyós encara que els polítics de la nostra ciutat no s'atrevisquen a alçar la veu per ells a on haurien d'alçar-la. Fa que pensar en mans de quin govern local estem i que nivell de submissió té este govern respecte a la Generalitat".

   1 comentari
  Solidari
  Solidari
  30/09/2016 12:09
  Pobrets

  Esta empresa Acister son uns lladres de molt de cuidao.... Pobrets treballadors. Bé per Izquierda Unida que almenos hi ha algun partit ajudant i es de veres que l'alcladesa i els concejals podrien fer alguna cosa... no?

  Pujar